Читај ми!

Вучевић: Контроле на Мердару намерно дуге по инструкцији Куртија

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је да привремене приштинске институције на административном прелазу Мердаре, преко ког је Приштина дозволила улазак српске робе, врше непотребно дуге прегледе.

Председник Владе Србије Милош Вучевић сматра да Приштина ствара административне компликације само да би људи били нервозни и да би, како наводи, било обесмишљено све што је претходно наводно било договорено.

Вучевић је током обиласка радова на деоници Пожега-Паковраће истакао да Курти све ради да отежа нормалан живот Срба на Косову и Метохији, те да због тога српску владу чека много мука и брига.

"Не замерите што ћу употребити тај израз, али то све иде килаво. Говорим о административном прелазу Мердаре. Курти се сагласио, потписао, али он то на сваки начин минимизира, односно наступа деструктивно", навео је Вучевић.

Премијер Србије тврди да је Курти направио проблем и око ЦЕФТЕ, као што сада, како тврди, прави исто и око улаза робе из централне Србије на КиМ, те да се у том смислу неће смиривати.

"Као кад се ђак који бежи са часова појави на неком часу, па разредни или учитељица похвали тог ђака који је бежао, а не оне који су све време присутни, уче и раде задатке, јављају се и добијају добре оцене. Али, то је тако када је у питању Косово и Метохија", рекао је Вучевић.

Говорећи о административним прелазима Јариње и Брњак, на којима Приштина још није укинула забрану уласка робе из централне Србије, Вучевић је истакао да Србију много муке чека и око тога, тврдећи да Курти тамо неће да пусти робу, правдајући се тиме да није добио скенере и тврдећи да Србија не превози само намирнице и друге потрепштине.

"Он све ради да отежа нормалан зивот Срба на КиМ", закључио је премијер Србије.

четвртак, 17. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи