Читај ми!

Марко Атлагић нови председник скупштинског Одбора за образовање и науку

На челу Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије изабран је посланик СНС-а Марко Атлагић пошто је претходна председница Богдана Грифит Кољевић (изабрана испред "Ми - Снага народа проф. др Бранимир Несторовић"), крајем јула разрешена дужности након што је напустила своју посланичку групу.

Посланик СНС-а Марко Атлагић изабран је за новог председника скупштинског Одбора за образовање и науку

Претходна председница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, Богдана Грифит Кољевић, која је изабрана као посланица посланичке групе "Ми - Снага народа проф. др Бранимир Несторовић", крајем јула је разрешена дужности након што је напустила ту посланичку групу.

Члан Одбора и бивши министар просвете Бранко Ружић рекао је у делу седнице предвиђене за расправу да је подржао поновни избор Атлагића на то место јер је, како каже, рад одбора сагледавао из перспективе ресорног министра у ранијем периоду када је Атлагић водио тај одбор на најбољи могући начин.

"Имали смо сијасет седница, трудио сам се да доведем читав тим министарства да одговори на сва могућа питања и тим процесом је професор Атлагић кормиларио на најбољи могући начин", рекао је Ружић.

Атлагић је одговарајући на критике представника опозиције, рекао после гласања да примедбе на његов рад у прошлом мандату нису основане и истакао да су три значајне ствари везане за рад претходног сазива одбора.

Рекао је да није дозвољена политизација "случаја Рибникар" на седницама одбора, као ни политизација поводом Факултета политичких наука.

"Трећа је да смо заједно са министарством изборили повратак бројчаних оцена из владања и то је постигнуто са великом муком", рекао је Атлагић и додао да неће дозволити политизацију ни у раду садашњег сазива одбора.

Атлагић је рекао да у парламенту никада никога није увредио, а да ће на прозивке о његовом научном раду убудуће одговарати преко суда.

Представници опозиције су оценили да Атлагић није добро решење за председника одбора, због начина на који га је водио у протеклом периоду.

Они су изнели примедбу и зато што се одбор у овом мандату састао тек други пут уз оцену да је то недопустиво јер су, како кажу, проблеми у просвети озбиљни.

Други кадидат за председника одбора био је посланик Зелено-левог фронта Ђорђе Павићевић, кога је предложила опозиција.

уторак, 15. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи