Читај ми!

Вучић са чланом ЦК КП Кине о унапређењу одличне сарадње две земље

Председник Александар Вучић изјавио је да је имао одличан састанак са чланом Централног комитета Комунистичке партије Кине и директорком Канцеларије Државне комисије за реформу јавног сектора Ли Сијаосин, са којом је разговарао о свим темама од обостраног интереса у циљу унапређења одличне сарадње Србије и Кине у свим областима.

Александар Вучић је на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav навео да је на састанку са Ли Сијаосин истакао да је Србија изузетно поносна на изванредне односе, челично пријатељство, изузетно квалитетан и интензиван политички дијалог на свим нивоима, као и на свеукупну сарадњу са Кином која се константно продубљује заједничким пројектима.

Додао је да је разговарано о економској сарадњи Србије и Кине која се динамично развија кроз реализацију бројних капиталних пројеката у области друмске и железничке инфраструктуре и енергетике, а која је праћена све интензивнијом инвестиционом сарадњом, нарочито у области рударства, црне и обојене металургије и ауто-индустрије.

Председник је такође нагласио значај историјске посете председника Кине Си Ђинпинга и задовољство што је, после скоро осам година, имао прилику да га поново угости у Србији.

"Замолио сам госпођу Сијаосин да председнику Си Ђинпингу, осведоченом пријатељу српског народа, пренесе срдачне поздраве. Србија је изузетно захвална на принципијелној позицији Народне Републике Кине по питању Косова и Метохије, као и на доследној подршци очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, што је питање од највишег националног значаја за нашу земљу и народ", истакао је Вучић.

Председник је додао да је од великог значаја за Србију и подршка пријатељске Кине и наш координиран наступ у међународним организацијама.

понедељак, 14. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи