Читај ми!

Трећи дан расправе о рударењу литијума – међусобне оптужбе и увреде власти и опозиције

Посланици Скупштине Србије расправљали су о предлогу забране истраживања и експлоатације бора и литијума. Посланица Еколошког устанка Данијела Несторовић, која је овлашћени представник предлагача, рекла је да ће замолити да посланици гласају јавним прозивањем. Министарка Дубравка Ђедовић Хандановић одбацила је наводе предлагача да реализацијом пројекта Јадар постоји опасност од повећане радијације и поручила опозицији да прекине да шире страх и панику и обмањује грађане.

Другог дана скупштинске расправе о рударењу литијумапоново мање аргумената о литијуму, више опомена, оптужби, жалби на повреде пословника.

Иако на супротним становиштима, и власт и опозиција у једном су сагласне – крајњу реч о пројекту Јадар мора да дâ струка.

Посланица Еколошког устанка Данијела Несторовић прочитала је писмо житеља Горњих Недељица.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић поручила је да пројекта неће бити ако се студијама докаже да ће долина Јадра постати пустиња. 

Овлашћени предлагач закона Данијела Несторовић, посланица Еколошког устанка, образложила је у понедељак предлог закона о којем су представници власти и опозиције изнели опречна мишљења.

У Предлогу измена и допуна Закона о рударству и геолошким истраживањима, између осталог, у члану 4а, тражи се забрана примењених геолошких истраживања, експлоатације и прераде бора и литијума.

Опозициони посланици, као и самостални, њих 86, иницијативу за одржавање седнице поднели су 10. септембра.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи