Читај ми!

Влада усвојила уредбу о утврђивању просторног плана подручја посебне намене "БИО4 Кампуса"

Влада Републике Србије усвојила је на седници Уредбу о утврђивању Просторног плана подручја посебне намене "БИО4 Кампус", Уредбу о утврђивању посебних износа који се плаћају током "Дечје недеље", као и Уредба о статутима ордена и медаља.

Просторни план биће доступан јавности и у електронском облику преко Централног регистра планских докумената.

На седници је Влада такође донела Уредбу о утврђивању посебних износа који се плаћају током "Дечје недеље" у 2024. години, од 7. до 13. октобра.

У том периоду плаћаће се посебан износ на сваку продату карту у међумесном и међународном превозу у железничком, водном, ваздушном и друмском саобраћају, на сваку продату улазницу за позориште, биоскоп и другу културну и спортску приредбу за коју се наплаћују улазнице и на сваки продат носач звука са снимљеним садржајем.    

"Дечја недеља" треба да буде подстицај за све институције, органе, организације и појединце да у оквиру могућности допринесу побољшању положаја деце у друштву, а очекује се да ће бити остварен приход од око 10.000.000 динара, наведено је у саопштењу.    

На седници је донета и Уредба о статутима ордена и медаља којом се прецизирају њихови опис и димензије, што ће имати ефекта на потенцијалне добитнике одликовања као највишег знака признања за изузетне заслуге и дела од значаја за државу, али и на целокупно становништво, које ће, током тих свечаности, бити упознато са добитницима и разлозима за добијање одликовања.        

Национално признање Николи Росићу

Чланови Владе донели су Решење о додели националног спортског признања Николи Росићу, освајачу златне медаље на Европском првенству у одбојци, одржаном у Бечу, у Аустрији 2011. године, а на основу одлуке којом се спортистима, држављанима Србије, који као репрезентативци освоје медаљу на Олимпијским играма, Параолимпијским играма, Шаховској олимпијади, светским и европским првенствима у олимпијским и параолимпијским спортским дисциплинама, или су били, односно буду носиоци светског рекорда у олимпијским и параолимпијским спортским дисциплинама или постану финалисти Дејвис купа или Фед купа Међународне тениске федерације додељује национално спортско признање у виду доживотног месечног новчаног примања након навршених 40 година живота.          

На седници је донета одлука да се успостави сарадња између Градске општине Сопот, Град Београд, Република Србија и Општине Херцег Нови, Црна Гора и то у области културе, науке, образовања, спорта, унапређења рада локалне самоуправе, економије, туризма, заштите животне средине, привреде и другим областима од обостраног интереса.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи