Читај ми!

Вучић: Србија одавно предвидела вртоглав развој вештачке интелигенције

Србија је одавно препознала значај вештачке интелигенције, рекао је председник Александар Вучић на састанку у Њујорку посвећеном ВИ, истичући и смеле планове које ће, уз помоћ домаће памети и великих улагања, Србију позиционирати земљу у сам врх у тој области.

Председник Александар Вучић присуствовао је у Њујорку, где борави поводом заседања ГС УН, састанку на високом нивоу о међународној сарадњи на изградњи капацитета вештачке интелигенције у коорганизацији Народне Републике Кине и Републике Замбије, објављено је Инстаграм профилу buducnostsrbijeav.

"Велика је част и привилегија бити гост на овом елитном догађају који је окупио истакнуте лидере из целог света, са циљем бољег разумевања вештачке интелигенције и њених потенцијала, али и опасности од њене злоупотребе", рекао је Вучић на састанку.

Као чланица Алијансе за управљање ВИ и земља која је одавно препознала значај и предвидела вртоглав развој вештачке интелигенције, додао је, Србији је свакако место на овако престижном скупу, поготово имајући у виду своје смеле планове који ће, уз помоћ домаће памети и великих улагања, позиционирати земљу у сам врх у тој области.

"Овај састанак је уједно и одлична платформа за размену мишљења и о другим темама на које утиче ВИ, укључујући економски развој, тржиште рада, климатске промене и изазове са којима се суочавају земље у развоју", истакао је председник.

Састанак је, додао је, у складу са свеобухватним циљевима неговања мултилатерализма и јачања међународних односа.

"И Кина и Замбија се залажу за уједињени приступ решавању хитних глобалних питања, чиме показују посвећеност сарадњи која не зна за границе, поготово у временима која су пред нама", рекао је председник.

Покренуте су, како је навео, важне дискусије које би могле да обликују будуће политике и иницијативе, утирући пут кооперативнијој и одрживијој глобалној заједници, којој ће и Србија дати пун допринос.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи