Британски војници као резервне снаге НАТО-а настављају распоређивање на КиМ

Краљевски јоркширски пук војске Велике Британије наставља своје привремено размештање на Косову и Метохији, као резервне снаге намењене за подршку мисији Кфор-а коју води НАТО, тако што је једна група војника и возила слетела у Драч, у Албанији, и кренуће на одредиште.

Из команде Кфора подсећају да ће краљевски јоркширски пук радити заједно са другим јединицама, у рутинској вежби оперативне пробе, до краја октобра.

 "Циљ ове вежбе је тестирање постојећих процедура за брзо распоређивање додатних трупа и њихову интеграцију у мисију Кфор-а. Вежба подржава спремност Кфор-а да одговори на релевантна безбедносна дешавања, како би се обезбедила континуирана и ефикасна примена нашег мандата УН – заснованог на Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација из 1999 – да допринесемо безбедном и безбедном окружењу за све људе и заједнице које живе на Косову и слободу кретања, у сваком тренутку и непристрасно”, наводи се у саопштењу Кфора.

По завршетку вежбе, контингент ће бити прераспоређен и враћен у Велику Британију.

Кфор ће предузети све неопходне мере за ублажавање ефеката на друмски саобраћај, који се могу очекивати као последица кретања војног особља и возила у знак подршке овој вежби.

Први контигент од укупно 300 британских војника стигао је на КиМ пре седам дана.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи