Читај ми!

Момировић: Блокада трговине српским производима на КиМ мора да престане одмах

Кључне теме за Србију данас у Берлину биле су забрана трговине српским производима у АП Косово и Метохија и блокада ЦЕФТА споразума, која траје више од две године, рекао је министар трговине Томислав Момировић након министарског заседања у оквиру Берлинског процеса у Берлину.

Министар трговине Томислав Момировић је, након министарског заседања у оквиру Берлинског процеса, оценио да блокада трговине српским производима на Косову и Метохију мора бити заустављена једном за свагда и истакао да очекује конкретне кораке и решења која ће трајно обезбедити поштовање српских права и слободан проток робе.

Момировић је изјавио да су кључне теме за Србију биле забрана трговине српским производима и блокада ЦЕФТА споразума, која траје више од две године, што не само да поткопава економске токове, већ и директно дестабилизује читав регион, саопштило је Министарство трговине.

"Током тешких разговора, који су вођени данас у Берлину, подсетио сам саговорнике, између осталог, и да су константни притисци на наше становништво у јужној покрајини неприхватљиви, као и да ово питање више не сме бити занемарено", рекао је Момировић.

Он је истакао да Србија коначно види јасне знаке разумевања код немачких званичника посебно вицеканцелара и министра економије Роберта Хабека, као и представника Европске уније.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи