Читај ми!

Вучић пред Генералном скупштином УН: За Србе на КиМ нема ни правде, нити личне слободе; данас у свету сви говоре о Украјини, нико не сме да прича о Србији

Председник Србије Александар Вучић обратио се Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку. Мир је једини пут који нема алтернативу, то дугујемо свакој невиној жртви у сукобима у свету, поручио је Вучић. Истакао је да мора да се заустави пракса примене дуплих стандарда и да се врати вера у међународно право. Председник је упозорио да за Србе на КиМ, под јурисдикцијом УН, нема ни правде, ни слободе. Поручио је да Србија остаје посвећена дијалогу са Приштином и да ће се борити да очува мир.

Генералну дебату отворио је генерални секретар УН Антонио Гутерес, а по устаљеном редоследу, обратили су се председник Бразила Луиз Инасио Лула да Силва, затим председник САД Џозеф Бајден, а потом и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Генерална дебата је део заседања Генералне скупштине УН и одржава се на почетку сваке редовне сесије у септембру.

Тема овогодишње дебате је заједничко деловање за унапређење мира, одрживог развоја и људског достојанства за садашње и будуће генерације, али сваки говорник може изнети тему коју сматра посебно важном.

Седница Генералне скупштине УН сматра се једним од највећих дипломатских догађаја у свету, а ове године се одржава у сенци све већих криза, сукоба и ратова широм света.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи