Читај ми!

Скупштина града Београда разматра ребаланс буџета

Одборници Скупштине града Београда почели су седницу на којој ће између осталог разматрати и предложени ребаланс буџета града, и предлог за измену одлуке о утврђивању обима средстава за обављање послова града и градских општина. Предложени ребаланс износи 202,2 милијарде динара. У градски парламент вратили су се одборници покрета Крени-промени.

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је уочи седнице Скупштине града Београда на којој се расправља о ребалансу буџета, да током привременог финансирања ниједна активност града није била угрожена, а истовремено је напоменуо да опозиција није доставила кандидате за директора Апотекарске установе "Београд".

Навео је да приватници први пут морају да купују нове аутобусе и да се Београд спрема за једну од највећих набавки и трамваја и тролејбуса.

Шапић је указао и да је у току један од највећих пројеката, а реч је о постављању комуналних безбедносних станица, односно постављање камера у 228 школа и 400 вртића.

"Имаћемо посебне екипе на терену које ће обилазити вртиће и школе", рекао је Шапић.

Истакао је да је настављена реконструкција и обнова београдских улица, да се проширују булевари, да се траже нова саобраћајна решења.

Крени-промени у Скупштини града

Шеф одборничке групе у Скупштини града Београда Саво Манојловић, која данас учествује у раду градског парламента најавио је да ће инсистирати да се у дневни ред уврсти тачка која би се односила на повећање процента зелене површине.

Крени-промени се враћа у парламент који су напустили због, како је рекао, "изборне крађе" на Новом Београду и у Нишу.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи