Читај ми!

Тринаести дан блокаде српских институција на КиМ

Приштинска полиција тринаест дана блокира зграде српских институција на северу Косова и Метохије. Више стотина запослених и даље не може на своја радна места. Најмање три млађе особе српске националности ухапшене су у северном делу Косовске Митровице. Председник Александар Вучић изјавио је јуче да ће се обратити у року од 72 часа и да је сада потпуно јасно да Аљбин Курти жели уништење и прогон српског народа.

Блокада привремених органа у општинама на северу Косова и Метохије траје од 30. августа.

Најмање три млађе особе српске националности ухапшене су јуче у северном делу Косовске Митровице. Младићима је одређено задржавање до 48 сати после чега ће бити изведени пред тужиоца.

Председник Александар Вучић изјавио је, после састанака са Мирославом Лајчаком и Кристофером Хилом, да ће се обратити у року од 72 часа и да је сада потпуно јасно да Аљбин Курти жели уништење и прогон српског народа.

Кфор је саопштио да ће наставити да "доприноси безбедном окружењу за све људе и заједнице које живе на Косову и слободи кретања, у сваком тренутку и непристрасно".

"По питању потенцијалног отварања моста на реци Ибар у Митровици за возила, наш став је био транспарентан и доследан све време. Свака одлука у овом погледу мора бити донета кроз дијалог и уз благовремену и ефективну координацију са међународном заједницом", наводе из Кфор-а.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару