Читај ми!

Лончар и Клуге потписали споразум о сарадњи Министарства здравља и СЗО до 2025.

Министар здравља Србије Златибор Лончар и директор СЗО за Европу Ханс Клуге на онлајн састанку договорили наставак сарадње Србије и СЗО до 2025. године.

Министар здравља Србије Златибор Лончар имао је онлајн састанак са директором Светске здравствене организације (СЗО) за Европу Хансом Клугеом и потписао Уговор о сарадњи до краја 2025. године, који садржи све дефинисане договоре у оквиру постојеће сарадње Министарства здравља и СЗО.

"Подршка СЗО и Клугеа, посебно у доба коронавируса, али и у свим осталим активностима Министарства здравља у протеклом периоду, дале су нам велики подстицај и снажан импулс у реализацији наших зацртаних планова и програма. Очекујемо да сарадња буде додатно унапређена и обогаћена новим садржајима у интересу наших грађана и здравствених радника", рекао је Лончар.

Клуге је навео да је важно што је сектор здравља постављен као један од главних стубова у агенди нове српске Владе.

"Радујемо се заједничком раду на даљем унапређењу превенције хроничних незаразних болести, јачању примарне здравствене заштите, иновацијама укључујући трансфер мРНА технологије, дигитално здравља, контролу дувана и новој Мапи пута за здравље и благостање на Западном Балкану", истакао је Клуге.

Директор канцеларије СЗО у Србији Фабио Скано каже да сада предстоји рад на терену.

"Жељно ишчекујемо конкретне кораке за одговор на утицај који климатске промене имају на здравље, јачање одговора на хитне ситуације и подршку имунизацији", објаснио је Скано.

петак, 06. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару