Читај ми!

Вучевић: Курти жели Србију да увуче у сукоб

Председник Владе Милош Вучевић поновио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има намеру да етнички очисти Косово и Метохију од Срба. Оцењује да Србија има две опције – прва је политичка и дипломатска борба, а друга да Курти увуче Србију у сукоб.

Милош Вучевић је рекао да Курти иде на изборе и да је цела његова политичка агенда да напада Србе, као и да је он ученик Адема Демаћија и један од оних који су спремни да читав живот проведу у затвору само са циљем да се оствари такозвана "велика Албанија".

Курти има намеру да етнички очисти Косово и Метохију од Срба, рекао је премијер и истакао да се Срби боре да остану да живе тамо где живе вековима.

"То се све дешава пред очима онога што се зове међународна заједница која даје нека саопштења и критикује Куртија, али просто ми је невероватно да нико не може да заустави човека који има само једну намеру – да етнички очисти Космет од Срба", навео је Вучевић одговарајући на питања новинара у Пироту, након отварања мултифункционалног културног центра.

Српски премијер је навео и да Србију чека велика политичка и дипломатска борба.

"Имамо две опције, једна је да се политички, дипломатски боримо и друга је да идемо у сукобе. Нема треће опције. Једна је да ми пишемо, зовемо, тражимо састанке, ургирамо, указујемо, заступамо наше интересе, указујемо на непоштовање међународног јавног права. Други сценарио је оно што Курти жели, то је да нас увуче у рат", рекао је Вучевић.

Премијер је рекао да је потребно да се сваки дан говори о Косову и Метохији како би деца учила шта су Призрен, Пећ и Ђаковица.

"Да се не да би се спремали за ратове, не да би некога мрзели, него да би себе поштовали", поручио је премијер.

петак, 06. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару