Читај ми!

Путин се састао са Вулином: Очекујемо Вучића на форуму БРИКС-а

Председник Русије Владимир Путин изјавио је на састанку са потпредседником Владе Србије Александром Вулином на маргинама Источног економског форума у Владивостоку да очекује председника Србије Александра Вучића на форуму БРИКС-а у Казању.

Вулин је, са друге стране, Путину пренео Вучићеве поздраве, са жељом да остане снажан и здрав.

И Путин је Вучићу упутио поздраве и изразио наду да ће он на јесен доћи у Казањ и учествовати у догађајима на маргинама самита БРИКС-а.

Руски председник је такође изразио наду да ће потпредседник српске владе проценити могућности сарадње са руским Далеким истоком, али је и приметио да је дошло до благог пада билатералне трговине између Русије и Србије, истакавши да је неопходно разумети разлоге за то.

"Вероватно је дошло време да се састане међувладина комисија, која се дуго није састајала, две године најмање", оценио је руски председник.

Подсетио је да Русија игра значајну улогу у снабдевању Србије енергентима на време и по веома добрим условима.

"Разговараћемо и о томе, постоје конкретне ствари које треба да се реше, мислим да наши уговори о снабдевању гасом истичу већ у марту 2025. године", нагласио је руски лидер.

Вулин је истакао да је Србија не само стратешки партнер Русије, већ и њен савзеник. 

"И због тога је притисак Запада на нас огроман. Али Србија коју води Александар Вучић је Србија која никада неће постати чланица НАТО савеза и никада неће увести санкције Русији или дозволити да се са њеној територији спроводе било какве антируске акције", закључио је Вулин. 

Источни економски форум одржава се од 3. до 6. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку.

среда, 04. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару