Читај ми!

Вучић: Циљ је да Србију увуку у сукоб, али Србија избегава провокације

Председник Србије Александар Вучић рекао је, поводом писања појединих БиХ портала да Београд тврди да Босна и Херцеговина води (медијски) рат против Србије, да је много глупо то што раде и да желе да Србију увуку у сукоб, да би Американци и НАТО, како је рекао, реаговали против наше земље.

Александар Вучић сматра да је циљ медијске хајке из БиХ да се Американци натерају да регују против Београда.

"Они воде хајку. Шта је њихов циљ? Не могу они да нападну Србију. Да не објашњам, не бих желео никога да повредим, да увредим и да објашњавам разлику. Суштина је у нечему другом. Они хоће нас да увуку у сукоб, да би Американци и остали реаговали против нас, да би НАТО реаговао против нас. То је суштина свега. Они нас хоће по сваку цену унутра, да би се онда хвалили како су они, не знам шта, против нас урадили. У ствари, хоће да окрену Американце, Немце, Енглезе и све остале, да опет буду војно против нас и да они испадну велики победници. Целе игра је само у томе", рекао је Вучић новинарима.

Вучић је истакао да Србија избегава сваку врсту провокације и да се бави напретком земље, тако што гради путеве, пруге, нове фабрике, електричне аутомобиле.

"Имам једно питање. А кад ће да имају фабрику електричних аутомобила? Било ко други?", упитао је Вучић. Вучић је подсетио да се данас отвара пробна производња електричних аутомобила у Крагујевцу. "Ми у следећој години имамо плус 0,5 допринос нашем бруто домаћем производу само на овој фабрици у Крагујевцу. За целу Србију", рекао је Вучић.

Упитао је и где је тај снајпер којим је пуцао о коме су писали БиХ медији.

"Где ми је тај снајпер с којим сам пуцао? И где то беше? И је ли бар мало срамота за то што су лагали 12 година све време, без прекида? Ја ћутим, мислим се - прекинуће будале, зауставиће се негде. Али не заустављају се. Онда кад им постављаш званично питање, онда је маца појела језик. И тако све иде", рекао је Вучић.

Он је, на питање новинара да прокоментарише поновне нападе из Босне и Херцеговине у којима се каже да Вучић и Милорад Додик месецима воде кампању да су вехабије претња Србији, рекао да не води никакву кампању о томе, да никада није ни поменуо вехабије, барем, како је објаснио, у последње три-четири године.

Истакао је да се вехабијама не бави, већ само стварима које доприносе да Србија напредује.

"Напади такве врсте ће бити све гори, зато што они сада виде коликом брзином Србија напредује и какве се шансе и перспективе пред Србијом отварају. И зато ће та хистерија да буде све израженија и све већа. Али шта да радимо? Наше је да радимо, да не наседамо на провокацију, да чак и не одговарамо и да се боримо" рекао је Вучић..

На новинарску молбу да прокоментарише изјаву професорке Иване Страдер, која каже да је Вучић исти као Владимир Путин, да не жели боље односе у региону, већ је дошао на власт како би направио Велику Србију, при чему је научио грешке од Слободана Милошевића и без једног испаљеног метка покушава да направи Велику Србију, он је рекао да је то бар 15. текст против њега у последња два-три месеца. Додао је да је научио све трикове новинара из земаља у окружењу који се, текстовима о њему, служе свим могућим лажима.

"Научио сам како су рушили нашу земљу деценијама и колико је економија важна. Научио сам како су се увек понашали неупоредиво паметније него ми. Више се никада неће понашати као да су паметнији од нас. Не кажем да смо ми паметнији, али нисмо ни глупљи од свих њих заједно", рекао је председник.

Навео је да свако гледа свој посао и да је он поносан на машине, багере, ровокопаче, булдожере који су доказ онога што се у Србији ради.

"Немам ја велики проблем с њиховим лажима. Важно је да ми сви будемо концентрисани и да можемо да наставимо свој посао да радимо. То је најважније", истакао је Вучић.

Додао је да је довољно само погледати каква је реакција оних који Србију не воле и који против Србије пишу сваки дан везано за литијум.

"Само погледајте то. И кад будете прочитали у хрватским, сарајевским медијима у приштинским медијима, колико мрзе чињеницу да Србија има литијум и да има могућност да прави цео ланац вредности, онда ће вам бити јасно ко говори истину нашем народу и да ли је то добро или лоше за наш народ", истакао је Вучић.

понедељак, 22. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару