Председник Вучић поводом претњи Данилу: Борићемо се и изборити за нормалну Србију

Председник Србије Александар Вучић нагласио је, поводом претњи опозиционог политичара и новинара Срђана Шкора упућене Данилу Вучићу, да јавност, тужиоци и полиција годинама ћуте на изговорене лажи и поручио да ће се борити и изборити за нормалну Србију. Претње сину председника Србије осудили су премијер, председница Скупштине, министри у Влади. Тужилаштво наложило да се формира предмет поводом изјава Срђана Шкора.

"Годинама изговарају најгоре и најтеже речи. Ћути јавност, ћуте тужиоци, полиција, судови. Данас су рекли да ће уранијумом да посипају мог сина. Није више дете, али ће увек бити мој син. И не дам и никада вам нећу дати да то учините било чијем детету у Србији. Борићемо се и изборити за нормалну Србију", написао је председник Вучић на Инстаграм налогу.

Вучић је уз објаву поставио и фотографију са сином Данилом.

Срђан Шкоро је у емисији КТВ рекао "да би Данило Вучић, како би дао допринос Србији, требало о свом трошку и без обезбеђења да оде у Мајданпек и на Косово и Метохију, али и у рудник литијума да би показао да тај метал није штетан".

Вучевић: Никада неће успети да зауставе Александра Вучића у борби за Србију

Премијер и председник СНС-а Милош Вучевић осудио је, како истиче, "монструозне претње смрћу које је Данилу Вучићу, старијем сину председника Вучића, упутио опозициони јуришник Срђан Шкоро", наводећи да оне нису ништа друго до нови бесрамни напади на породицу Вучић.

"У очима тог људског шљама, Данилов једини грех је у томе што носи часно презиме Вучић, и што је један пристојан и нормалан младић, васпитаван да воли своју Србију. Очекујем да ће државни органи реаговати на претње председниковом сину, и да ће бити санкционисани одређени политички и медијски кругови који константно цртају мету Данилу Вучићу", навео је Вучевић.

Претње, фабриковање афера и лажних вести на рачун породице председника Александра Вучића део су осмишљене стратегије у центрима чији је једини интерес да зауставе даљи развој и јачање Србије, оценио је премијер.

"Извесни Шкоро је само један мали, небитни извршилац. Никада неће успети да зауставе Александра Вучића у борби за Србију!", навео је Вучевић на истаграму.

Ђурић: Срамна кампања напада на породицу председника Вучића

Министар спољних послова и потпредседник Главног одбора СНС-а Марко Ђурић оценио је да је "срамна кампања напада на породицу председника Александра Вучића настављена и данас гнусним говором мржње и стављањем мете на чело његовог сина Данила, од стране опозиционарног лидера Срђана Шкора".

Како је оценио, све учесталији и све бруталнији позиви на смрт, не само председника Вучића, већ и чланова његове најуже породице, јесте само последица непостојања програма опозиције, њихове незрелости и патолошке мржње према свему што је прогресивно у Србији. "Са друге стране, таква реторика упућује аларм надлежним органима да најозбиљније узму у обзир овакве претње и да хитно предузму радње из својих надлежности", навео је Ђурић.

За разлику од безидејних појединаца који знају само да се служе говором мржње према свему што је српско и да дирају оно сто је најсветије, а то су наша деца, јер ни за ста друго способни и нису, ми се поносимо успесима Србије, и свим оним сто је остварено у протеклих десет година, као и будућим подвизима, рекао је он.

"Ма колико се трудили да обесмисле све што је вредно, ми ћемо наставити да се боримо за будућност и наше и њихове деце, радећи још марљивије, отварајући нова радна места, градећи нове путеве и мостове и стварајући још јача пријатељства широм света. Док су њихове речи и политика мржња и агресија, наше су будућност, просперитет, мир, стабилност и бољи живот грађана", саопштио је Ђурић.

Брнабић: Да ли опозиција заиста мисли да је све дозвољено уколико је против Вучића

Председница Скупштине и чланица Председништва СНС-а Ана Брнабић осудила је изјаву новинара Срђана Шкора о сину председника Србије Данила Вучића и упитала да ли заиста сви припадници опозиције мисле да је све дозвољено уколико је против председника Србије Александра Вучића и његове породице.

"Шта је граница, када и како оваква мржња престаје, када ће се, коначно, огласити неко из опозиције или медија који помажу да се овакав отров шири у нашем друштву? Да ли заиста сви они мисле да је све дозвољено уколико је против Александра Вучића и његове породице", написала је Брнабић на у објави друштвеној мрежи Икс.

Председница Скупштине је у објави упитала како да Вучић као родитељ реагује на такве изјаве.

"Да ли било ко помисли како се осећа као родитељ, а посебно када знате да Данило има само једног живог родитеља, само Александра. Срам вас било све скупа", закључила је Брнабић.

Поповић: Методе које је Шкоро изнео нису виђене ни у нацистичкој Немачкој

Министарка правде Маја Поповић је поручила је у објави на инстаграму, да је недопустиво да пред тевизијским камерама, новинар, за кога је навела да је наклоњен опозицији, детаљно износи идеје, и како је написала, "план за мучење сина председника Србије Данила Вучића".

"Туширање уранијумом које, по смени власти, Шкоро прижељкује председнику Александру Вучићу, и његовом сину, показује сву мржњу опозиције према председнику државе! Методе које је Шкоро изнео нису виђене ни у нацистичкој Немачкој", написала је Поповић.

Додала је да оштро осуђује такав наратив, који, како је оценила, за циљ има само даљу дехуманизацију председника државе.

"Скоро се јавности представља као садиста који узива у муцењу људи. Оцекујем да надлоезне институције реагују на вербално насиље", написала је Поповић.

недеља, 07. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару