Вучић о писању листа Нова: Све написано лаж, имамо веома коректне односе са Русијом

Председник Србије Александар Вучић одбацио је као нетачне наводе листа Нова у тексту под називом "Грушко брзо напустио Србију, Путин није хтео да се јави Вучићу" и поручио да је све што је написано лаж, као и да Србија има веома коректне односе са Русијом.

"Све што је написано представља ординарну лаж. Желим да обавестим грађане да имамо веома коректне односе са Руском Федерацијом, да нисам покушао, ниједном, да разговарам са Путином, али ми је интересантно, како они који се заклињу у тобожње западне вредности, али кад је у питању напад на власт у Србији, за мање од 24 сата постају највећи Русофили. Толико о принципима. Него, питам их и очекујем одговор, када и преко кога сам изразио жељу да разговарам са руским председником, а пошто знам да се то није догодило, надам се једном малом извињењу? Не мени, већ грађанима које су обманули", написао је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Навео је и да до сада није било ситуација да један од председника није желео да одговори на позив другоме.

"Кад год је председник Путин изразио жељу да разговарамо и да се видимо, мој одговор је био позитиван. Кад год сам ја изразио жељу да разговарам са председником Путином, његов одговор је био позитиван", додао је Вучић.

Лист Нова на насловној страни тврди, позивајући се на своје изворе, да су односи Београда и Москве нарушени, да је заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко брзо напустио Србију, као и да је током недавне посете руског дипломате Вучић наводно три пута звао Путина, који није хтео да му се јави.

МСП: Пример неодговорног понашања 

Министарство спољних послова саопштава да целокупан чланак који говори о овој теми, као и главни наслов листа представља лажну вест и умишљајно срочену дезинформацију.

"Евидентно је да је реч о пристајању или намери аутора и наручилаца ове дезинформације да изношењем дезинформација о карактеру и природи односа Републике Србије са Руском Федерацијом изазову политичке тензије и поделе у нашој земљи, нанесе политичка штета државном руководству наше земље на челу са председником Вучићем, али и нанесе штета угледу Србије у међународној заједници", наводи се у саопштењу.

МСП осуђује овај "еклатантан пример неодговорног понашања у јавној сфери".

Позива ауторе и наручиоце ове дезинформације, као и све актере на јавној сцени да се у сложеном геополитичком тренутку за нашу земљу уздрже од пласирања лажних вести, које могу произвести штетне последице по државне интересе.

"Посебно позивамо на одустајање од настојања да се неистинитим и сензационалистичким натписима остварују дневно политички циљеви и подиже читаност и гледаност јавних гласила", истиче се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару