Читај ми!

Дачић: Захваљујући подршци председника Вучића, вишеструко бољи резултати МУП-а

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић истакао је, поводом оптужби на рачун председника Александра Вучића, да је управо захваљујући Вучићевој подршци у периоду после 2012. године урађено много на опремању и модернизацији полиције, као и побољшању материјалног положаја полицајаца, што је и довело до вишеструко бољих резултата.

Ивица Дачић је истакао упоредне резултате у раду Министарства унутрашњих послова два већа разделна периода: првог од 2012. до 2023. године, и другог од 2000. до краја 2011. године, саопштио је МУП.

"Као одговор на беспризорне нападе народног посланика Срђана Миливојевића на председника Републике Србије Александра Вучића, поводом његовог говора на Дану полиције, довољно је само истаћи неколико статистичких података. Уколико узмемо за поређење два већа разделна периода: први од 2012. до 2023. године, и други од 2000. до краја 2011. године, неминовно уочавамо драстичне промене и пре свега пад најтежих кривичних дела. Тако је од 2012. године до данас, у односу на поредбени период, реализовано дупло више заплена дроге и одузета је дупло већа количина опојних дрога - то јест, од 2012. године је заплењено више од 60 тона наркотика, у поређењу са око 23 тоне у претходном периоду", наводи Дачић.

Када је реч о најтежим крвним деликтима као што су убиства и тешка убиства, од 2012. до 2023. године у односу на поредбени период број је смањен за чак 40,5 одсто.

"У периоду од 2012-2023, у односу на период 2000-2012, број кривичних дела тешка крађа мањи је за 34 одсто, број разбојништава за 42,5 одсто, а број неовлашћених коришћења туђег возила мањи је за 68,8 одсто и то су сјајни резултати посвећеног рада наше полиције, која уз све то обавља веома сложене и успешне акције и у области борбе против корупције", наводи Дачић.

У циљу заштите малолетника од искоришћавања у порнографске сврхе путем интернета, припадници Одељења за високотехнолошки криминал су од 2012. године до данас открили и пријавили 803 кривична дела из те области

"Управо захваљујући подршци председника Вучића у периоду после 2012. године, урађено је много на опремању и модернизацији полиције, као и побољшању материјалног положаја полицајаца, што је и довело до вишеструко бољих резултата МУП-а и полиције. Уосталом, и о томе су грађани јасно изрекли своје мишљење на свим изборима после 2012. године, и о нама, и о њима", рекао је Дачић.

петак, 28. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару