Приведена два српска младића у Лепосавићу; Петковић: Иживљавање Куртијевих специјалаца

Косовска полиција привела је два српска младића у Лепосавићу. Потезање дугих цеви и употреба сузавца против деце је Куртијева порука мира и демократије, или је тако очигледно читају они који за овакво поступање Приштину желе да награде чланством у међународним организацијама, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

У ноћи између петка и суботе, сат времена након поноћи, у центру Лепосавића, приведена су два малолетника, због, како су потврдили, певања песама на једном рођендану. Косовска полиција их је, кажу, прскала сузавцем и примењивала силу све до полицијске станице, преноси Косово онлајн.

"Приморавање Срба да оду"

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић наводи да је "иживљавање Куртијевих специјалаца над српском омладином у Лепосавићу још једна је потврда да операције Приштине на северу Косова и Метохије немају за циљ успостављање реда и мира или владавине закона, већ да је циљ само један – терор без уздржавања и граница, како би се Срби приморали да напусте своја огњишта".

Каже да "овај страшни догађај у Лепосавићу није инцидент, већ предоминантна политика, и није прекомерна употреба силе, већ свакодневна матрица полицијског поступања на северу Косова и Метохије".

"Куртијева демократија - дугим цевима и сузавцем на децу"

"Потезање дугих цеви и употреба сузавца против деце је Куртијева порука мира и демократије, или је тако очигледно читају они који за овакво поступање Приштину желе да награде чланством у међународним организацијама. Крајње је врема да се погледа истини у очи и призна да је свака подршка Куртијевим шовинистичким акцијама саучесништво у стварању тамног вилајета у срцу Европе, где је свака логика поништена и свака позитивна вредност прерасла у сопствену супротност", рекао је Петковић.

Београд још једном најозбиљније и са великом забринутошћу апелује на одговорне чиниоце у међународној заједници да спрече Аљбина Куртија у кампањи мржње и насиља против српског народа на Косову и Метохији, јер без тога су стабилност и мир у региону западног Балкана на ивици провалије, закључио је Петковић. 

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије