Читај ми!

Одлучено које ће бити надлежности министара без портфеља

На седници Владе Србије донета је одлука које ће бити надлежности министара без портфеља – Александра Вулина, Ненада Поповића, Татјане Мацуре, Ђорђа Милићевића, Усаме Зукорлића и Новице Тончева.

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници одлуку о надлежностима и делокругу рада потпредседника и министара без портфеља у новом мандату Владе Србије, саопштено је из Владе.

Донета је одлука да се Александар Вулин, који обавља функцију потпредседника Владе, задужи да, у координацији са председником Републике, прати стање пројеката из делокруга више министарстава и посебних организација Владе.

Такође, он ће предлагати мере за унапређење сарадње Републике Србије са земљама БРИКС-а, пратити стање и предлагати мере за јачање веза државних органа са грађанима Републике Србије у дијаспори.

Ненад Поповић, министар без портфеља, задужује се да прати стање, предлаже мере и учествује у координацији активности у области међународне економске сарадње, као и области друштвеног положаја цркве у земљи и иностранству. Поповић ће убудуће координирати и свим активностима усмереним на реализацију пројекта "Тачка кључања Србија“.

Министарка без портфеља Татјана Мацура пратиће стање, предлагати мере и учествовати у координацији активности у области родне равноправности, спречавања насиља над женама и економског и политичког оснаживања жена. Мацура ће учествовати и у координацији Савета за спречавање вршњачког насиља и Координационог тела за родну равноправност.

На данашњој седници, министар без портфеља Усаме Зукорлић задужен је за праћење стања, предлагање мера и учествовање у координацији активности у области помирења, регионалне сарадње и друштвене стабилности.

Министар без портфеља Ђорђе Милићевић наставиће да обавља задужења из претходног мандата Владе – праћење стања, предлагање мере и учествовање у координацији активности у области односа Републике Србије са дијаспором.

Иста задужења из претходног мандата додељена су и Новици Тончеву, у области праћења стања, предлагања мера и учествовања у координацији активности у области унапређења развоја недовољно развијених општина на територији Републике Србије.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије