Читај ми!

ГИК усвојио укупни извештај о изборима у Београду

Градска изборна комисија усвојила је укупни извештај о резултатима локалних избора у Граду Београду, према којем је највише гласова освојила коалиција око Српске напредне странке (СНС).

Како се наводи у извештају објављеном на сајту РИК-а, листа "Александар Вучић - Београд сутра", освојила је 52,77 одсто гласова, односно 64 мандата.

На другом месту је листа "Др Саво Манојловић - И ја сам Београд - Крени промени" која је освојила 17,69 одсто гласова (21 мандат), док је треће место заузела листа "Бирамо Београд - Добрица Веселиновић - Милош Павловић" са 12,18 одсто гласова (14 мандата).

На четвртом месту је листа "Ми снага народа - др Бранимир Несторовић која је добила 8,15 одсто гласова (10 мандата), а у градски парламент је ушла и мањинска Руска странка са освојених 1,16 одсто гласова и имаће један мандат.

Излазност на београдским изборима је била 46,12 одсто.

Рок за одржавање конститутивне седнице локалне скупштине почиње да тече од момента кад локална изборна комисија објави решења о додели мандата кандидатима за одборнике.

Конститутивну седницу, на којој се потврђују мандати одборника, сазива председник скупштине из претходног сазива у року од 10 дана од дана објављивања решења о додели мандата на веб презентацији, а конститутивна седница мора да буде одржана најкасније 30 дана од дана објављивања решења о додели мандата.

Локални избори одржани су 2. јуна, а поред избора за одборнике Скупштине града Београда, избори су одржани у још 14 градова и 74 општине и градске општине.

субота, 22. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије