Читај ми!

Бранко Јосиповић нови в. д. директорa Републичког завода за статистику

Досадашњи помоћник директора Сектора за подручне статистичке и аналитичке центре, Бранко Јосиповић, поставњен је на место вршиоца дужности директора Републичког завода за статистику на основу решења Владе Србије.

На функцију в. д. директора РЗС-а именован је 13. јуна на седници Владе Србије, објављено је на сајту РЗС-а.

Бранко Јосиповић је рођен 1974. године у Ваљеву. Дипломирао је на Факултету техничких наука у Новом Саду и по образовању је дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства.

У Републичком заводу за статистику ради од 2003. године. До 2010. радио је на позицији пројектанта информационих система, а од 2010. до 2019. био је начелник подручног одељења РЗС-а у Ваљеву.

Од априла 2019. обављао је функцију помоћника директора Сектора за подручне статистичке и аналитичке центре.

Као помоћник директора био је одговоран за активности прикупљања, обраду и анализу података, као и за модернизацију рада РЗС-а, организовао је и спроводио истраживања од посебног државног интереса.

Поред задужења помоћника директора, Јосиповић је био одговоран и за развој и имплементацију Система подршке у одлучивању, који је РЗС поставио на централно место када је реч о обради и анализи података са циљем достављања кључних информација доносиоцима одлука у Србији. Такође је био задужен за развој и имплементацију Система брзих истраживања за предикцију економских индикатора.

Јосиповић је члан више међународних експертских тимова, с циљем унапређења рада европских и светских званичних статистика.

Стални је члан међународног тела УНЕЦЕ за примену иновативних решења у модернизацији рада статистичких институција, као и УН групе за праћење свих активности на модернизацији глобалног система званичне статистике.

Сарадник је часописа МАТ, аутор је и коаутор серија чланака о оценама стања у различитим индустријским гранама и предикцијама главних економских индикатора и кретања.

Бранко Јосиповић постављен је на функцију в.д. директора након смрти Миладина Ковачевића, који је преминуо у мају. 

среда, 19. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије