Читај ми!

Стано о забрани увоза српске робе на КиМ: Уздржати се од једностраних корака

Портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је, поводом годину дана од забране увоза српске робе на КиМ, да је став ЕУ да Београд и Приштина, шта год да раде, треба да се држе договора постигнутих у оквиру дијалога и уздрже се од једностраних и некоординисаних корака.

На питање какав је став ЕУ након што је прошло годину дана откако је забрањен увоз робе из централне Србије на КиМ, Петер Стано је на конфернцији за новинаре у Бриселу навео и да би Београд и Приштина требало да се у свему што раде фокусирају на примену Споразума о путу ка нормализацији односа. 

"Став ЕУ је да обе стране, шта год да раде, треба да се држе договора постигнутих у оквиру дијалога, треба да спрече или да се уздрже од корака који нису координисани и који су једнострани и треба да се фокусирају у свему што раде на примену Споразума о путу ка нормализацији односа Србије и Косова", рекао је Стано.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је раније данас за РТС да Приштина одлуком да забрани српске производе на КиМ најдрастичније крши људска права, као и да је незамисливо да се то дешава усред Европе. 

среда, 19. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије