Читај ми!

Лајчак: Информисао сам чланице СЕ и ЕУ о динамици дијалога Београда и Приштине

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је током боравка у Стразбуру информисао чланице Савета Европе и државе чланице ЕУ о "динамици дијалога о нормализацији односа" између Београда и Приштине. 

Мирослав Лајчак је на Фејсбуку, сумирајући догађаје из претходне недеље, навео да је у Стразбур отпутовао из Фиренце, на позив чланова Савета Европе.

"У овом прелепом граду на француско-немачкој граници, имао сам привилегију да информишем чланице Савета Европе и земље чланице ЕУ о тренутном стању и динамици дијалога о нормализацији односа између Београда и приштине", навео је Лајчак.

Он је додао да је посету Стразбуру искористио како би са бројним званичницима Савета Европе разговарао о "нашим одговарајућим досијеима".

Лајчак је навео и да је претходно у Фиренци учествовао на радионици за младе дипломате са Западног Балкана, коју организује Европски универзитетски институт у Фиренци. 

"Било је инспиративно укључити се у живу дискусију о креирању политике ЕУ, политици проширења која се развија и изазовима са којима се регион данас суочава", навео је Лајчак. 

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије