Урош Пипер поднео оставку на место медијског кординатора Новог ДСС-а

Медијски координатор Нове Демократске странке Србије Урош Пипер саопштио је да подноси оставку на то место, због како наводи сарадње те странке са Поношем и Ђиласом.

"Пуних шест и по година сам се професионално трудио да Нова Демократска странка Србије буде медијски значајно заступљена на српској политичкој сцени. Близу 700 новинских интервјуа, телевизијских гостовања и  медијских наступа успео сам да организујем за Милоша Јовановића и људе из врха странке. Од Јавног сервиса РТС-а, Политике, Тањуга, преко Блица и Бете, до Курира, Пинка, Хепија и десетина других медија", рекао је Урош Пипер.

Како је рекао, добри познаваоци политичких и медијских прилика дали су оцену да је такав његов професионални труд значајно утицао, уз наравно што је било још значајније тада снажну "државотворну политику странке и јасан идеолошки правац Јовановића, да се резултат Новог ДСС подигне за 600 одсто од 2018. године".

"Странка је освојила тачно шест пута више гласова на изборима у децембру 2023. у односу на период када сам дошао на место медијског координатора Новог ДСС у јануару 2018. године. Међутим, баш тада, од децембра прошле године, из мени потпуно нејасних разлога, Нови ДСС је изгубио свој идеолошки правац и јасну државотворну политику. Буквално је постао промотер јалове политике некадашњег пробриселског Савеза за Србију чији је пискутаво будаласти поклич био "Пада до Ускрса“, каже Пипер.

"За сваког правог члана, симпатизера и гласача Новог ДСС Ђилас и Понош су антипод свега за шта се ова странка залагала и они не могу ни у најцрњим сновима да замисле било какву сарадњу са њима. Странка оваквим заокретом у својој политици постаје "корисни идиот“ за потребе пробриселске опозиције. Нова политика Новог ДСС ће на првим следећим изборима (ако икада у будућности на неке изборе уопште изађе) довести до тога да странка добије између 2,5 и 3 одсто и да остане испод цензуса", навео је у саопштењу Урош Пипер.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије