Читај ми!

Ђурић: Позивам политичаре региона да не шире лажи о Сабору и да на следећем буду гости

Министар спољних послова Марко Ђурић изјавио је да је ширење неистина о карактеру и природи јучерашњег Свесрпског сабора у Београду, као и сејање страха и нетрпељивости у вези тога, штетно и деструктивно и позвао политичаре из земље и региона да се суздрже од те врсте порука и уместо тога буду гости следећег Сабора.

"Уместо потпиривања нетрпељивости већу услугу онима које представљају учинили би да су и овај пут исказали интерес да присуствују Сабору", написао је Ђурић на друштвеној мрежи "X".

Како је навео, најгласнији критичари Сабора у региону су они који делима показују да су против Дејтонског споразума и који, како каже, једва прикривају своју етнонационалистичку нетолеранцију усмерену према Београду и Бањалуци.

"Поносни смо на наше националне симболе, на сарадњу Срба у целом региону на заштити њихових колективних права и очувању идентитета и културе. Такође смо поносни и на све наше грађане, припаднике 24 националне заједнице које живе у нашој земљи. Све је то подједнако део богатства Србије", поручио је Ђурић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије