Читај ми!

Још један Србин оптужен за наводни ратни злочин на КиМ

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу Посебном одељењу Основног суда у против окривљеног М. П., ​​српске националности, за наводно почињен ратни злочин током сукоба на Косову и Метохији.

"Оптужени је осумњичен да је учествовао у убиству жртава Решата Дачаја, Бинака Дачаја, Фатмира Бојаџијуа у време рата на Косову, око 1. септембра 1998. године, у близини насеља 'Хока Махала' у Призрену", наводи се у саопштењу тужилаштва.

Овај кривични предмет је већ предат Посебном одељењу Основног суда у Приштини на даље поступање, док је окривљени у притвору до нове одлуке суда.

Полиција је прошле године ухапсила девет особа на Косову и Метохији, због сумње да су починили ратне злочин против цивилног становништва.

Ухапшени су: Драгиша Миленковић, Златан Арсић, Жарко Зарић, Момир Пантић, Илија Елезовић, Драган Миловић, Зоран Костић, Милош Пљесковић и Шаћир Љутвија.

Током прошле године Тужилаштво у Приштини подигло је 15 оптужница у вези са кривичним делом ратни злочин против цивилног становништва.

Осам оптужница је подигнуто у одсуству, а седам против особа које су у притвору.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије