Читај ми!

ГИК Београд: Додатном провером записника утврђено да нема неправилности

Председник Градске изборне комисије Београда саопштио је данас да је додатном провером записника на захтев листе Крени-промени утврђено да нема неправилности у изборном процесу.

Председник ГИК-а Зоран Лукић је рекао да се испоставило да од укупно пребројаних 27.379 гласачких листића, један гласачки листић није одговарао записнику са бирачког места.

"Један глас из џака није одговарао записнику са бирачког места, већ је грешком уписан погрешној изборној листи, која га није освојила. Изборна комисија је констатовала, да је то једина грешка и окарактерисала је као 'лаку', јер ни на један начин тај један изборни листић у односу на 27.379 пребројаних, са 15 бирачких места, није угрозио легитимност изборног процеса", рекао је председник ГИК-а Зоран Лукић.

Листа "И ја сам Београд – Крени-промени" тражила је контролу записника о раду и увид у вреће са гласачким листићима по узорку за више од пет одсто бирачких места у Београду.

Градска изборна комисија омогућила је увид у изборни материјал за траженa 63 бирачка места, са највише уписаних бирача, што износи и више од пет одсто од укупног броја бирачких листића, рекао је Лукић.

Провера бирачког материјала почела је 5. јуна у 19 часова.

Након прегледаних 15 бирачких места и исто толико записника, на којима укупно право гласа има 27.379 бирача, Марија Манојловић, представник листе "И ја сам Београд – Крени-промени", тражила је да се одустане од даљег увида у бирачки материјал, објаснио је Лукић за Беоинфо.

Нагласио је да док представници те листе нису тражили прекид увида у материјал, прегледано је 15 бирачких места где укупно право гласа има 27.379 бирача.

Сачињен је, како је прецизирао, појединачни записник за свако бирачко место и потписали су их сви чланови комисије.

ОИК Савски венац: Извршен додатни увид, нема неправилности

Изборна комисија Градске општине Савски венац саопштила је данас да су овлашћена лица проглашене изборне листе "Бирамо Савски венац" у среду извршила увид у целокупан изборни материјал након гласања и да нису пронашла ниједну неправилност.

"Приликом увида у целокупан изборни материјал, овлашћена лица проглашене изборне листе 'Бирамо Савски венац' нису пронашла ниједну неправилност у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине Градске општине Савски венац, који су одржани 2. јуна 2024. године", наводи се у саопштењу.

Изборна комисија Градске општине Савски венац, коју чине и овлашћени представници свих проглашених листа, како се додаје, ово саопштење је усвојила једногласно на данашњој седници Комисије.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије