Читај ми!

Томислав Николић: Србија спремна за даље продубљивање односа са кинеским партнерима

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић истакао да је Србија спремна за даље продубљивање односа са кинеским партнерима и за реализацију нових пројеката на обострану корист.

Томислав Николић састао се са потпредседником градског Комитета Хангџоуа Лин Ге и истакао да расте број кинеских делегација које посећују Србију после посете кинеског председника Си Ђинпинга, као и да оне испитују могућности за даљу сарадњу, наводи се у саопштењу Савета.

Додао је да се у граду Хангоџу налазе седишта великих глобалних технолошких компанија, као и да је имао прилику да посети успешне кинеске компаније "HikVision" и "Алибаба Груп".

"Привредни резултати Хангџоуа су на завидном нивоу и надам се да ћете успоставити тешњу сарадњу како са Београдом, тако и са Нишом у којем сте боравили у протекла два дана. Србија је спремна за даље продубљивање односа са кинеским партнерима, за реализацију нових пројеката на обострану корист, посебно са градовима као што је Хангџоу чији БДП износи око 280 милијарди долара", нагласио је Николић. 

Додао је да Кина на најбољи начин помаже Србији да напредује, као и да ће Србија размотрити. 

"Желим вам да заувек важи изрека - Рај на небу, Хангџоу на земљи", закључио је Томислав Николић. 

Потпредседник градског Комитета Хангџоуа Лин Ге рекао је да је изузетно срећан што има прилику да борави у Србији после посете председника Си Ђинпинга, додаје се у саопштењу. 

"Вама лично смо захвални на несебичној промоцији односа Кине и Србије, као и координацији сарадње наших двеју држава. Циљ наше посете је успостављање чвршће сарадње са Београдом и Нишом", рекао је Лин.

Додао је да су инвеститори Хангџоуа заинтересовани за улагања у Србију, те да се следећег есеца планира и посета гувернера Џеђанг провинције.

"Знам да се у Србији развила идеја изградње паметних градова, ми у Хангџоу имамо искуство у градњи паметних градова које можемо пренети пријатељима у Србији", рекао је Лин.

Позвао је представнике Србије да учествују на трећем глобалном дигиталном трговинском сајму "Глобал дигитал траде еxпо" у септембру који је део стратегије Кине земље у промовисању дигиталне трговине и стварања Кине глобалним трговцем квалитетом, додаје се у саопштењу.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије