Читај ми!

Косовска полиција раскопала путеве који користе мештани у Лепосавићу и Зубином Потоку

Косовска полиција је раскопала је два сеоска пута у близини Бања. Означила их је као илегалне због сумње на кријумчарање робе, саопштио је за "Зубин Поток ИНФО" заменик командира КП за регион Север, Ветон Ељсани. Само стотинак метара од Бања су мештани који свакодневно користе ове путеве како би могли да обрађују имања, рекао је лидер Српског народног покрета Милија Бишевац.

Због сумње на кријумчарење робе косовска полиција је прокопала два сеоска пута у близини Бања. Означила их је као илегалне због сумње на кријумчарање робе, саопштио је за Зубин Поток ИНФО заменик командира КП за регион Север, Ветон Ељсани.

Ељсани додаје да је о акцији био обавештен и КФОР.

Управо је један од прокопаних путева у месту Бање посетио лидер Српског народног покрета Милија Бишевац.

"Данас смо посетили село Бање, где су нам се мештани пожалили да је КП пре три дана дошла са тешком механизацијом и прокопала пут. Само стотинак метара одавде су њихова имања која свакодневно обрадују. Они сада нису у могућности да прођу. Постоји пет оваквих препрека које је КП прекопала под изговором борбе против шверца и криминала", рекао је Бишевац уз питање до када ће ова, како каже, тортура трајати.

Бишевац је позвао међународну заједницу да хитно реагује.

С друге стране, Ељсани каже да становници који су погођени прокопавањем путева, о томе треба да обавесте полицију, која ће потом контактирати граничну патролу, која ће наћи решење.

Подсетимо, од избијања орузаног сукоба у Бањској 24. септембра па све до средине октобра просле године, затворено је више од 20 алтернативних путева на Северу Косова за које се сматра да воде ка централној Србији.

Реч је о путевима који се налазе на територијама општина Лепосавић и Зубин Поток.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије