Читај ми!

СНС Ниш: Неистинити наводи опозиције, пребројани гласови потврђују победу наше листе

Градски одбор Српске напредне странке у Нишу одбацио је као неистините наводе четири опозиционе листе да су освојиле више гласова од листе странака око СНС-а и поручио да је изборна воља грађана Ниша јасно исказана на изборима и да за то постоје сви релевантни докази.

"Сви пребројани гласови недвосмислено и без простора за спекулацију потврђују убедљиву победу наше листе", наводи СНС Ниш у саопштењу.

Из тог одбора оптужили су опозиционе политичаре да се "или не разумеју у изборни процес, или су злонамерни, или обоје", додајући да покушавају популистички да представе шта је већина и тенденциозно обмањују јавност ко је победник изборног процеса у Нишу.

"Нових избора неће бити, јер нема основа за то, а једини који су тражили нове изборе су управо те странке и групе грађана које не могу да се помире са вољом народа и изборним резултатом", наводи се у саопштењу.

Из СНС Ниш наводе и да су чланови Градске изборне комисије (ГИК) који су представници опозиције прекидали рад ГИК-а, а да су и износили у јавност половичне и лажне информације, што је био "осмишљен акт како би могли да праве фарсу од изборног процеса".

"Наглашавамо због свих грађана Ниша да су сви записници, после затварања бирачких места, уредно окачени и на сајт и јасно видљиви на самим бирачким местима. Свако је могао да има увид, као што су и сви записници уредно потписани од контролора свих учесника у изборном процесу", наводи нишки одбор СНС-а.

Они су критиковали поједине учеснике конференције за новинаре коју су данас одржале четири опозиционе листе јер су позивали на немире и грађанску непослушност.

"Сматрамо да су на тај начин недвосмислено показали грађанима да они никада нису ни имали план и програм за бољи живот Нишлија, већ искључиво жељу за фотељама", оцењује ГО СНС Ниша.

Подсећају да су прецизне резултате гласања предочили јавности још у недељу увече, и да су чекали и званично проглашење резултата, "после чега смо пружили руку свима који мисле добро граду Нишу и грађанима Ниша како би убрзали просперитет и даљи развој града".

Истовремено су замолили надлежне институције и органе да саопште грађанима све доказе и чињенице у вези са изборном вољом Нишлија као и све детаље у вези са самим изборним процесом, јер је, како кажу, "само истина у интересу грађана Ниша".

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару