Читај ми!

Вучић за РТС: Невероватна победа листе "Србија сутра", наравно да нема неправилности

Председник Александар Вучић рекао је за РТС да је невероватна победа листе "Србија сутра" на локалним изборима, и да се такви резултати нису догодили никада у историји. Добро би било да Београд одмах крене у формирање власти, рекао је Вучић. Напоменуо је да Нови Сад не треба да жури и истакао да сви актери у Нишу треба да сачекају и, ако је потребно, сто пута да се преброје гласови. Вучић каже да је он за то да комплетан изборни материјал буде транспарентан.

Председник Вучић је изјавио да је опозиција убедљиво поражена на одржаним изборима.

"Готово је невероватна победа листе 'Србија сутра' и честитам на томе. Ти резултати никада се нису догодили у историји Србије и верујем да се неће догодити, посебно не на локалним изборима, мада је тешко очекивати и на националном нивоу да неко такву доминацију оствари. Хвала грађанима за ту подршку", рекао је Вучић гостујући на РТС.

аравно да неправилности нема. Свима је то јасно. Када немате никакву аргументацију, онда морате да вичете“, рекао је Вучић.

Упутио је савет људима у Нишу, како је рекао, и "једнима и другима" и замерио његовим страначким пријатељима, што су јуче јурили да говоре о "не знам каквој већини“,

"Народ вам је показао нешто друго. За њих је мали број људи гласао. Кад кажем мали, условно говорећи четири и пет пута мање него за нас. Дакле, за овога који вам говори о демонстрацијама није гласало три, четири одсто у Нишу“, каже Вучић.

Истакао је да је предложио његовим људима да не журе.

"Седите, разговарајте са њима. Седите, разговарајте о свему. Пребројте гласове сто пута. Ако идемо на нове изборе, ми ћемо победити много убедљивије“, каже Вучић.

Председник Србије каже да позива људе у Нишу, а посебно оне у странци којој припада – као неко које допринео њиховом историјском успеху – да се зауставе и не журе.

"Што морате трубаче да доводите већ други дан. Пустите друге да то раде, ваш је посао како ћемо да доведемо нове инвеститоре у Ниш", нагласио је Вучић.

Истакао је да је први за то да се прегледа сав изборни материјал, као и да је у Нишу то већ спроведено.

"Они (опозиција у Нишу) живе у својим затвореним балонима. Крећу се у сопственом кругу и мисле да је то цео свет и не разумеју да постоје људи које мисле другачије", рекао је председник Србије.

"Позив за неплаћање пореза одраз немоћи"

Навео је да су предлози дела опозиције о неплаћању пореза, као виду грађанске непослушности, одраз немоћи.

"То су дечје игре, а оно за шта су људи гласали, а што је суштински важно, је да у наредном периоду много више бринемо о људима и пресаберемо своје снаге", указао је Вучић.

Србија мора да обезбеди енергетску сигурност

Вучић је поручио да Србија у наредном периоду мора да обезбеди енергетску сигурност земље.

"За предстојећу зиму гас је већ отишао на 420, са 300. Дакле, погледајте колики је то скок. Струја скаче, говоримо у свету и на берзама, дакле управо и због цене гаса. Американци до новембра неће сигурно извозити њихов течни гас, то ће стварати проблеме на енергетском тржишту", рекао је Вучић.

Он је навео да Србија сада има 544 милиона кубних метара гаса, од чега 381 у Банатском двору, а 163 у мађарским складиштима.

"Нисам задовољан, мораћемо да повећамо наше резерве гаса и да кренемо у преговоре са нашим партнерима и мађарским пријатељима. Ми морамо да разговарамо и са Русима и са Азербејџаном и да то урадимо што пре", поручио је Вучић.

Говорио је и о изборним резултатима у Чачку где је како каже било групе грађана, али и 50 одсто гласова за листу коју је предводио.

оје обраћање пре свега људима из СНС-а. Зауставите се људи и не журите. Ваш је посао много важнији, ваш је посао да размишљате о фабрикама, како ћемо довести нове инвеститоре у Ниш, како ћемо нове путеве и пруге да градимо, кад ћемо да кренемо са обилазницом. То је наш посао“, истакао је Вучић.

Закључио је да је он за то да комплетан изборни материјал буде транспарентан и да се све прегледа, баш као што се то ради данас.

О гласању у Генералној скупштини УН

Председник се осврнуо и на гласање у Генералној скупштини УН о резолуцији о Сребреници. Напоменуо је да су они који су водили кампању за резолуцију, Немци и Американци рачунали на сигурних 115 гласова, а објективно 120 за резолуцију.

"Наравно то се није догодило јер они су потценили Србију, рачунали су мале је Србије, не може да им се супротстави. Били су бесни на мене, они нису разумели колики је углед Србије“, напоменуо је Вучић.

Истакао је да је поносан на заставу коју је носио у Њујорку упркос томе што су свима из његовог окружења рекли да је то забрањено чинити у УН.

Коментаришући гласање земаља из региона, осврнуо се на изјаву председника Хрватске који је рекао да није консултован око тога да Хрватска буде коспонзор резолуције.

"Милан Кнежевић каже да је имао обећање премијера Спајића. Председница Северне Македоније (Гордана Сиљановска Давкова) каже да није консултована и да је тиме прекршен закон и Устав. Премијер Бугарске каже да је послао писмо, а да амбасадорка није поступила по том писму“, навео је Вучић.

Председник је рекао да пријатеље никада не смемо да назовемо партнерима

"Ми имамо пријатеље и партнере, понекад ја погрешим па кажем пријатељи за партнере, али боље да у том смислу погрешим. Никада пријатеља не смемо да назовемо партнером,“ рекао је председник.

"Свесрпски сабор ће бити фешта"

Председник Вучић изјавио је да ће Свесрпски сабор, који почиње за три дана, бити велика манифестација и велика фешта за Београд, у који ће доћи најмање шест до седам хиљада људи.

"Имаћемо заједничку седницу владе. Имаћемо присуство двојице председника. Радимо на тексту декларације. Имаћемо много тога важног и заједничког, дакле, у сфери културе. И коначно ћемо одредити све задатке по питању изградње и у Доњој Градини и у Београду Музеја жртава Јасеновца", рекао је Вучић.

Додао је да је музеј страшно важан и да су три године трајали преговори о почетку изградње.

"Коначно да кренемо да радимо. Три године то нисмо урадили. И стварно сам сит прича и данас сам, нажалост, морао сам да повисим тон и са тим ће сада да се крене", испричао је Вучић.

Напоменуо је да ће сваки министар имати свог госта, као и сви директори јавних предузећа. "Сви ће буквално да имају своје госте из Републике Српске да потписују споразуме, меморандуме и да виде шта је то што можемо да учинимо, пре свега и увек поштујући Дејтонски мировни споразум, и позивајући неодговорне иностране факторе који руше Дејтонски мировни споразум, а увек оптужујући неког другог да тај Дејтонски споразум руши", поручио је Вучић.

Навео је да ће доћи културно-уметничка друштва са више од 2.000 људи, хиљаду и нешто из Србије, хиљаду и нешто из Републике Српске.

"Успостављаће се сарадња на свим нивоима. Сви директори музеја позваће своје партнере из РС да буду њихови гости. Људи из телевизија, приватних, државних, позиваће своје партнере из Републике Српске, до тога да ћемо да разговарамо о свим актуелним проблемима", навео је Вучић.

Додао је да ће позвати и представнике Срба из Црне Горе и неке друге који желе да присуствују.

"Неки се стиде своје матице, неки се не стиде. Ти који се не стиде своје Србије, они су добродошли. Они који се стиде Србије, они ће лако наћи место за своју кукњаву и критику против Србије и у Загребу и у Подгорици и у Сарајеву и свуда. Тако да ће и за Београђане бити, то је једна велика фешта", констатовао је Вучић. 

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару