Читај ми!

Саво Манојловић: Ако се настави прекрајање изборне воље, опозиција да напусти институције

Носилац листе "И ја сам Београд, Крени-промени" Саво Манојловић позвао је опозиционе странке да због "изборних манипулација" и "измена бирачких записника" у Нишу, Београду и општини Нови Београд напусте локалне парламенте, као и републичку скупштину, уколико се, како је рекао, настави прекрајање изборне воље грађана.

Саво Манојловић је испред Општине Нови Београд, на конференцији за новинаре, рекао да представници покрета "Крени-промени" пре него што су ушли у политику нису желели да предлажу напуштање парламената, зато што "није била њихова кожа у питању".

"Сада имамо ситуацију да смо остварили процентуално најбољи појединачни резултат од 2012. године. Оно што се сада овде дешава са прекрајањем записника јесте заправо директна разлика између аутократије и диктатуре", тврдио је Манојловић.

Он је рекао да је рок за ову одлуку 24 сата, односно до сутра у 10.00 часова до када треба да се, како је навео, донесе јасна одлука да ли ће власт бити делегитимизована и запретио да би у суботу могло да се уђе у потпуну грађанску непослушност.

Према његовим речима, нема времена да се иде у појединачне протесте и да се чека до јула, августа и да се шета по два месеца.

"Имамо тачан план како ћемо организовати грађанску непослушност, али то је последњи вид (борбе). Оно што је пре тога потребно јесте да на неки начин радикализујемо одбрану воље грађана изласком из институција", рекао је он и додао да се све ово односи на Београд, Нови Београд, Ниш и републички парламент.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије