Читај ми!

МУП: Изузев напада на полицију у Новом Саду – до сада без озбиљнијих инцидената током избора

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да у досадашњем току избора није било озбиљнијих инцидената, осим напада на полицију и оштећења имовине Сајма у Новом Саду. Више јавно тужилаштво у Новом Саду данас је поводом локалних избора најавило да ће у складу са законским овлашћењима, хитно реаговати на сваки облик насиља и нарушавање јавног реда и мира.

Део представника опозиције оптужио је данас представнике власти да злоупотребљавају јавни простор Новосадског сајма, тако што су стотине својих активиста сместили унутра и направили кол-центар СНС-а.

У неколико наврата покушали су насилно да уђу унутра. У једном тренутку догодио се инцидент, разваљена су врата од хале.

Реаговала је и интервентна полиција.

МУП је у саопштењу навео да ће спречити и у сарадњи са тужилаштвом санкционисати сваки покушај нарушавања јавног реда и мира и угрожавања безбедности грађана и институција, укључујући и напад на полицију.

О инциденту на новосадском Сајму огласио се и Градски одбор Српске напредне странке (СНС) у Новом Саду који је саопштио да је закупио део простора Новосадског сајма за кол-центар, али је одлучио да обустави његов рад након доласка активиста опозиције, које је, како се наводи, оптужио за вандализам и затражио реакцију надлежног тужилаштва.

Новосадски одбор СНС-а навео је у саопштењу да је око 13 часова "група лица извршила бруталан и рушилачки напад на јавну имовину Новосадског сајма и то на просторије које је легално и легитимно закупила СНС", на локацији на којој кол-центар те странке "традиционално функционише".

Новосадски напредњаци истакли су да је простор закупљен у складу са Законом о финансирању политичких активности и приложили копију Уговора за закуп сала у Конгресном центру Новосадског сајма.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду о инциденту на Сајму

Више јавно тужилаштво у Новом Саду данас је поводом локалних избора најавило да ће у складу са законским овлашћењима, хитно реаговати на сваки облик насиља и нарушавање јавног реда и мира.

Тужилаштва у том граду ће у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, предузети све мере ради идентификације и процесуирања, прецизирано је у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

Најављено је и да ће Тужилаштво у складу са својим законом утврђеним надлежностима, предузети све радње и извршити потребне провере свих кривичних пријава поднетих у вези са изборима.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије