ГИК: У Београду пријављен 1.581 домаћи и 156 страних посматрача за изборе

Председник Градске изборне комисије Зоран Лукић саопштио је да се за праћење рада Градске изборне комисије и бирачких одбора на изборима за одборнике Скупштине града Београда на сам дан избора расписаних за 2. јун, пријавио 1.581 домаћи посматрач и 156 страних посматрача.

Лукић је истакао да је сарадња Градске изборне комисије са домаћим и страним посматрачима, у овој фази изборних радњи, била брза и ефикасна на обострано задовољство и додао да је све протицало у најбољем могућем реду.

Како се наводи у саопштењу Градске изборне комисије пријављени су представници следећих домаћих посматрача: ЦРТА, ЦЕСИД, "Грађани на стражи”, ЈУКОМ и "Крени-промени”, а од страних пријављени су: ОСЦЕ-ОДИХР, ИФЕС, делегација ЕУ у Републици Србији, ИРЕKС, Амбасада Сједињених Америчких Држава, Амбасада Холандије, Амбасада Словачке и Амбасада Велике Британије.

Истакнуто је да су представници посматрача рада бирачког одбора дужни да поступају по правилима о одржавању реда на бирачком месту, као и да се њима омогућава да несметано посматрају сваку изборну радњу, а у Записник о посматрачима рада бирачког одбора могу се уписати евентуалне примедбе посматрача.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије