Читај ми!

Вучић на конвенцији у Нишу: Изборна утакмица много тежа него што изгледа, гласајте за развој Србије

Председник Србије и члан СНС-а Александар Вучић изјавио је у Нишу, на завршној конвенцији коалиције окупљене око напредњака, да ће на изборима ситуација бити тежа него што изгледа, јер ће се сви у опозицији ујединити дан после избора, како би покушали да промене пут Србије и позвао све да гласају у недељу за програм развоја и напретка земље, а не њеног повратка у прошлост.

Александар Вучић на завршној конвенцији у Нишу пред локалне изборе, који ће бити одржани у недељу, поручио да је изборна утакмица тешка, много тежа и компликованија него што изгледа на први поглед.

"Иако делују разједињени, сви заједно биће само дан после избора уједињени у жељи да промене ток и пут којим Србија иде. Пожелеће да нас врате у прошлост, да они владају, а да фабрике поново закатанче, да поново имамо стотине хиљада људи отпуштених с посла, да нам поново одузму и понос национални и достојанство, да се извињавају свуда, да наше људе у џаковима шаљу, а да увек и на сваком месту проналазе кривца у неком другом", рекао је Вучић у хали Чаир.

Истакао је да између свих њихових листа нема никакве разлике.

Поручио је радницима, како је рекао, за њих 3.757 у Нишу, да ће бити настављени разговори, као и да ће у наредних месец дана бити направљен договор како да се исплати свих 1,7 милијарди динара и у ком року.

"Зато што то можемо данас, јер смо направили нормалну и здраву државу. Јер смо направили економски успешну Србију. Јер смо направили нешто што они нису могли да сањају", навео је Вучић.

Истакао је да је лично учествовао у довођењу осам инвеститора у Ниш, подсетио да је у току изградња девете фабрике, "Палфингера", најавио је за петнаест дана да долази да положи камен темељац за десету фабрику у Нишу, италијанског "Аристона".

Вучић је рекао како су многи говорили како ће напредњаци уништити нишки аеродром, подсетио је да је тај аеродром 2012. имао 27.000. путника, док је прошле године та бројка износила 448.000.

Додао је да је 2012. године у Нишу било 37.000 незапослених, док их је данас 17.000.

Оценио је да је Ниш постао седиште ауто-путева, да су четири различита ауто-пута овде урађена, или се граде, до бугарске границе, македонске границе и у пуном профилу кроз Топлицу.

Додао је да за 20 дана крећу радови на железничкој обилазници око Ниша, што, како каже, Нишу обећавају од 90-их година.

Иако је рођен и гласаће у Београду, како каже, најтеже би му пало да чује да листа окупљена око напредњака није победила у Нишу.

Најавио је до краја године почетак изградње стадиона "Чаир", у који ће држава уложити 60 милиона евра, изградњу породилишта у Нишу, новог клиничког центра, јер како каже, најтежи услови за породиље, гинекологију и акушерство су били у Нишу.

Поручио је првом на листи окупљеној око напредњака у Нишу Драгославу Павловићу да мора да разговара са Нишлијама.

"Морате да разговарате са људима. Нишу је потребна држава Србија више него било којем другом граду. И ми ћемо наставити да на најпосвећенији могући начин помажемо развој Ниша и нико нас од тога одвојити неће", закључио је Вучић.

Вучевић: Потребна нам је победа и у Нишу као почетак свега што Србија треба да буде

Председник Српске напредне странке и премијер Милош Вучевић нагласио је да је 2. јуна у Нишу потребна победа листе окупљене око СНС, као почетак свега онога што Србија треба да буде сутра - још боља.

Потребна нам је победа, да нам градови буду уређенији, а држава пре свега сигурнија и снажнија, рекао је Вучевић на митингу изборне листе "Александар Вучић - Ниш сутра" и подсетио да је кључна порука њихове кампање реч - сутра.

"Наша кампања, поред носиоца и лидера око кога смо се политички окупили, Александра Вучића, има управо ту одредницу, односно ту поруку - Србија сутра, у Нишу сутра...", подсетио је Вучевић и нагласио да је управо то сутра - будућност.

"Да би то сутра досањали и да би то сутра било онако како треба и какво заслужујемо, потребна нам је победа 2. јуна. Али не победа ради победе, не број мандата ради неке математике и не проценти гласова ради статистике", истакао је Вучивић.

Брнабић: Вратили смо Ниш на мапу напредне електронске индустрије

Председница Скупштине Србије и потпредседница Српске напредне странке (СНС) Ана Брнабић изјавила је да је актуелна власт у последњих 10 година у потпуности препородила Град Ниш и поново га поставила на мапу напредне електронске индустрије.

Брнабић је рекла да, док је актуелна власт мењала на боље Ниш у последњих 10 година, да јој је опозиција у Нишу често спочитавала да спроводи вољу из Београда, да не слуша жеље и потребе Нишлија и да тај град заостаје.

"Ја ћу вам рећи да, када сам била министар за државну управу и локалну самоуправу у влади коју је тада водио Александар Вучић, нас је тада Александар Вучић као премијер довео у Ниш да овде будемо седам дана и не ми да причамо, него ми да слушамо. Ми да слушамо Нишлије, ми да чујемо шта Нишлије кажу, каква њихова будућност треба да изгледа, шта је то што ми треба да урадимо за Ниш", подсетила је потпредседница СНС-а.

Дачић: За будућност су потребне рационалне одлуке у садашњости, гласајте за нашу листу

Не смемо да заборавимо историју, али морамо да живимо за будућност, а за то је неопходно да донесемо рационалне одлуке у садашњости, рекао је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић на предизборном скупу и позвао грађане да гласају за листу "Александар Вучић - Србија сутра".

Дачић је рекао да је Србија данас угрожена и да се налази под великим притисцима по свим питањима од Косова и Метохије, Републике Српске, положаја Срба у региону...

"Наш одговор је ту потпуно јасан и ми се тако делимо у односу на друге политичке струје у Србији. Ми тврдимо да је Косово заувек Србија, да је Косово и Метохија саставни део Србије и да ће тако заувек остати, без обзира ко врши окупацију Косова и Метохије", рекао је Дачић и додао да је приоритет и очување Републике Српске.

Љајић: Сви на изборе 2. јуна, да победимо и наставимо да радимо

Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић позвао је све грађане да изађу на изборе 2. јуна како би допринели великој победи, захваљујући којој би се наставило да се ради оно што је започето пре више од десет година.

Љајић је навео да је Ниш, три дана пре избора, победио и исказао захвалност окупљенима који су дошли у великом броју да дају подршку.

"Пратио сам ове изборне кампање у Нишу и чуо сам једину примедбу коју имају на нашу листу, кажу па они се баве само високом политиком, државним и националним питањима, а уопште се нису бавили локалним темама и пројектима за град Ниш. А само пре месец дана сви у глас су говорили да Вучић прича само о БДП-у, о фабрикама, о школама, о новим путевима, па има ли ишта важније него да учините Србију јаком, економски моћном, да сваком грађанину Србије омогућите бољи живот, већи стандард, веће плате и веће пензије. То је политика Александра Вучића коју је водио у протеклом периоду и та политика ће победити и у недељу", рекао је Љајић на митингу Нишу.

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић је током свог говора на завршној конвенцији рекао да људи у Србији често имају кратко памћење и брзо заборављају, и да за ствари које су урађене и које добро функционишу имају обичај да кажу - "подразумева се".

Кркобабић је додао да је у последњих 12 година урађено много тога што се данас подразумева, попут ауто-пута кроз Грделичку клисуру, ауто-пута Милош Велики, попут многих Клиничких центара широм Србије, али је нагласио да је неко ипак морао да их изгради.

Носилац листе "Александар Вучић - Ниш сутра" Драгослав Павловић се на почетку говора захвалио Вучићу на огромној посвећености коју је показао према Граду Нишу.

"Знамо ми да ви волите читаву Србију, сваки град и свако село и да се борите за сваки град, али ми на југу осећамо неку посебну посвећеност", рекао је Павловић.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару