Читај ми!

Ђурић и Ли Минг потврдили стратешко партнерство Србије и Кине

Министар спољних послова Марко Ђурић и амбасадор Кине Ли Минг су на састанку потврдили челично пријатељство и дубоко поверење између две земље и народа, а разговарали су и о значају заједничке изјаве о продубљивању и подизању свеобухватног стратешког партнерства.

Марко Ђурић је истакао да је од изузетног значаја Заједничка изјава о продубљивању и подизању свеобухватног стратешког партнерства и изградњи заједнице Србије и Кине са заједничком будућношћу у новој ери, којом је у српско-кинеским односима отворено једно ново поглавље, саопштило је ресорно министарство. 

Ђурић је амбасадору пренео искрену захвалност Србије кинеским пријатељима на принципијелној и непоколебљивој подршци нашем територијалном интегритету и суверенитету, која је од непроцењиве важности за Србију у међународној арени.

Србија је поносна на изванредне билатералне односе са Кином који су, нагласио је Ђурић, резултат посебно блиских личних односа двојице председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, нарочито афирмисаних током недавне историјске посете кинеског шефа државе нашој земљи.

Осим изузетно садржајног политичког дијалога на високом и највишем нивоу, Ђурић је подсетио да две земље имају веома плодну сарадњу и на економском, инфраструктурном и културном плану.       

Указавши да је Кина, трећу годину заредом, ннајвећи појединачни страни инвеститор у Србији, као и један од водећих спољно-трговинских партнера и извозних дестинација, министар је констатовао да је Кина последњих година препозната као један од важних покретача економског развоја Србије као целине, али и појединачних региона.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије