Читај ми!

Новинари "Јединства" поново апелују да им се обезбеди простор

Дирекоторица предузећа “Панорама” и главна уредница листа "Јединство" Рада Комазец оптужила је међународну заједницу и власти у Приштини да су одговорни зато што се редакција листа по други пут налази на улици.

Рада Комазец је подсетила да су новинари листа 1999. године протерани из Приштине, а сада неколико деценија касније и из северног дела Косовске Митровице.

Апеловала је по трећи пут у последњих десет дана да се редакцији обезебеде просторије, јер се ради о једином листу на српском језику на Косову и Метохији.

“Ових дана, наша редакција је закатанчена, а ми смо избачени на улицу, без икаквог званичног обавештења 'Јединству' као правном субјекту. Просто смо се нашли на улици. Не можемо прихватити као нормалност чињеницу да косовска агенција за приватизацију отима на хиљаде квадратних метара имовине листа 'Јединство' у Приштини, док се ми налазимо на улици“, рекла је Комазец медијима током још једног мирног протеста у Митровици.

Истакла је да има народске и новинарске солидарности у свету и да не владају дупли аршини, редакција листа би данас имала планетарну солидарност.

“Сила га је истерала из Приштине, а сила му отима имовину, сила нас је избацила из редакције у Косовској Митровици и сила над 'Јединством' не престаје“, рекла је Рада Комазец и додала да "Јединство" неће одустати, већ ће остати и опстати.

Обавестила је да су штампали нови број листа упркос проблемима, те да су новинари "Јединства"  свакодневно на терену на КиМ.

Комазец уз подршку осталих гласила на српском језику и колега који извештавају са КиМ на српском, очекује да ће надлежни имати слуха по питању њихових просторија, које је Агенција за приватизацију у Приштини продала Екрему Пецију, а који је наложио исељавање редакције листа из њих.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије