Ухапшен Албанац због напада на Србина у Грачаници

Полиција је привела мушкарца албанске националности а тужилац му је одредио притвор од 48 сати, због сумње да је физички напао Дамњана Шабића, у тржном центру “ЕТЦ” у Грачаници, у време док је нападнути био на радном месту.

Дамњан Шабић је напад пријавио полицији, а у изјави медијима рекао је да је нападнут на националној основи и зато што није знао албански језик.

Албанац, чији идентитет није саопштен, ушао је у тржни центар и питао Шабића да ли зна албански или енглески. Шабић му је слежући раменима одговорио да не зна, али га је услужио.

Након сат и по времена иста особа је поново дошла у тржни центар, али у другој гардероби и на српском језику Шабићу рекла: “Ти и ја се познајемо”.

Мислећи да му треба услуга, Шабић се приближио и том приликом га је Албанац ухватио за руку, и почео да вуче кроз тржни центар.

“Почео је да ми прети, да ме псује, ухватио ме је за руку, вукао ме је, не буквално, али насилно одгуравао по маркет. Претио ми је како изигравам патриоту, како не знам албански, претио да ће ме убити и псовао српску мајку”, испричао је Дамњан Шабић.

Случај је онда пријавио полицији, која је идентификовала нападача и ухапсила га.

У међувремену је у тржном центру дао отказ, страхујући за своју безбедност. У истом тржном центру, цији је власник Албанац, има још запослених Срба из Грачанице и околине.

Шабић је испричао да га је пословођа тржног центра питао како би се понашао да га је напао Србин, на шта му је договорио да није исто, истичући да се ради о нападу на чисто националној основи.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије