Канцеларија за КиМ:  Постављена ручна бомба у двориште српске породице, нови притисак

Породици Ивице Ђузића из села Могила код Витине постављена је ручна бомба у двориште куће и само пуком срећом није дошло до тежих последица, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Како се додаје у саопштењу, породица Ђузић већ дуже време се налази на мети локалних Албанаца, а Ивичиног сина Бобана Ђузића, почетком прошле године, је напала и убола ножем група албанских младића, а сада су се нашли на новом удару.

"Реч је о новом застрашивању и притиску на Србе да напусте свој кућни праг, како би се остварио сан творца свог прогона српског народа, Аљбина Куртија да етнички очисти простор КиМ. Међутим, Ђузићи и даље одолевају свим нападима и истрајни су да остану свој на своме", истиче се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ додаје  да Београд инсистира на заштити српског народа и тражи од институција које имају мандат да обезбеде безбедан живот Срба на Космету, да повећају позорност на терену и да надлежни органи процесуирају одговорне за етнички мотивисане нападе на Србе.

Српски народ на КиМ је преживео у историји и тежа искушења од инструисаних провокација Аљбина Куртија, па ће опстати на својим вековним огњиштима и након његовог зулума и терора, наводи Канцеларија за КиМ.

среда, 19. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије