Читај ми!

Вучић са Додиком о резолуцији о Сребреници

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се, пред ручак са патријархом српским Порфиријем и Светим архијерејским Сабором СПЦ, са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

Кључна тема разговора били су односи Републике Србије и Републике Српске и реакција целокупног српског народа на изгласавање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

Вучић обавестио је председника Додика о напорима које Република Србија предузима како би се заштитили витални национални интереси српског народа, али и међународно јавно право, још једном поновивши да би усвајање такве резолуције значило отварање Пандорине кутије за будућност, уз отварање небројено много рана из прошлости, саопштено је из Председништва.

Додик је информисао Вучића о разговорима које је имао у Будимпешти са мађарским премијером Виктором Орбаном и даљим перспективама развоја односа Србије и Српске.

Председник Српске је упозорио  Вучића да ће доношење резолуције о Сребреници имати катастрофалне последице на односе унутар Босне и Херцеговине.   

Посебна тема разговора двојице председника био је предстојећи Сабор српског народа заказан за 8. јун у Београду, за који су договорене бројне заједничке активности, потписивање меморандума и споразума, као и догађаји који ће потврдити јединство народа и његово право да очува своја огњишта, буде свој на своме и заштити право на будућност генерација које долазе.

Република Србија и Република Српска ће се 23. маја ове године, заједнички и јединствено, борити за истину, понос и достојанство српског народа.    

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије