Читај ми!

Премијер Вучевић са шефом украјинске дипломатије о могућностима економске сарадње

Председник Владе Србије Милош Вучевић примио је у Београду министра спољних послова Украјине Дмитра Кулебу, са којим је разговарао о актуелној безбедносној и политичкој ситуацији у свету, као и могућностима економске сарадње двеју земаља у тим околностима.

Премијер Милош учевић је у разговору са шефом украјинске дипломатије Дмитром Кулебом навео да је Србија посвећена поштовању међународног права и територијалног интегритета сваке државе чланице Уједињених нација, укључујући и Украјину, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Вучевић је рекао да је Србија отворена за пријатељске разговоре о свим питањима и на свим нивоима и захвалио Кулеби на томе што је поменуо хуманитарну помоћ коју је Србија послала украјинском народу.

Вучевић је предочио Кулеби ставове званичног Београда у вези са ситуацијом на Косову и Метохији и о резолуцији о Сребреници, уз оцену да Приштина није испунила ниједан захтев који је пред њу постављен, а да је невероватно да неко после скоро три деценије покреће поново питање о Сребреници.

Кулеба је рекао да је његов долазак порука да има простора да се односи двеју земаља додатно учврсте, посебно имајући у виду чињеницу да два народа, српски и украјински, имају сличности.

Навео да Србија и Украјина имају много различитог, али исто тако и заједничког, и да је зато могуће да заједнички граде будућност у многим областима.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије