Читај ми!

Грађани који су у претходних 11 месеци променили пребивалиште не могу да гласају на новој адреси

Парламентарне групе у Скупштини Србије постигле су договор о измени Закона о локалним изборима, тако да грађани који су променили пребивалиште у последњих 11 месеци неће моћи да гласају на новој адреси, потврђено је РТС-у. Скупштина Србије сутра ће расправљати о предложеним изменама Закона, а седница је заказана за 14 часова.

Договорено је да ограничење важи за грађане који су пребивалиште променили у периоду од 3. јула 2023. до 3. јуна 2024. године.

Бирачки списак биће затворен 17. маја, па ће измене Закона бити на дневном реду већ на сутрашњој седници Скупштине Србије.

Како РТС сазнаје, измене Закона о локалним изборима предложиће опозиционе странке.

Пре нешто више од две недеље, 23. априла, посланици су усвојили измене и допуне Закона о локалним изборима, како би рокови за расписивање и гласање на локалним изборима били померени, односно, да би сви локални избори могли да буду одржани 2. јуна.

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић је 3. априла расписала изборе за одборнике Скупштине Града Београда, а по усвајању измена Закона, 26. априла расписала је и изборе за одборнике 66 локалних самоуправа.

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић потом је за 2. јун расписао изборе за одборнике у 17 градских општина.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара