Читај ми!

Честитке премијеру Милошу Вучевићу и члановима Владе Србије

Народна скупштина Србије изгласала је нову Владу Србије, са 152 гласа "за". Председник Владе је Милош Вучевић, чији кабинет има 31 члана. Вучевић и чланови владе положили су свечану заклетву у Скупштини, чиме је почео њихов четворогодишњи мандат, а честитке су новом премијеру и члановима владе упутили председник Србије Александар Вучић, као и други званичници.

Народна скупштина Србије је после два дана расправе изгласала нову Владу Србије са 152 гласова "за". Председник Владе је Милош Вучевић, чији кабинет има 31 члана, од чега пет министара без портфеља и девет имена која су по први пут на челу ресора у извршној власти.

Вучевић и чланови владе положили су свечану заклетву у Скупштини, чиме је почео њихов четворогодишњи мандат.

Честитке новом премијеру и члановима владе упутио је председник Србије Александар Вучић, који је од њих затражио да се боре снажније него икада за своју земљу и народ. 

"Пред нама су велики и тешки задаци и зато је важно да имамо српску владу која ће да заступа српске интересе", написао је Вучић на Инстаграму.

Истакао је и да верује да ће Влада Србије умети да задржи курс Србије која је независна, суверена, озбиљна и одговорна земља, и штити своје државне и националне интересе.

Председница парламента Ана Брнабић пожелела је срећу премијеру Вучевићу и члановима владе. 

"Борите се сваки дан као да баш од тог дана зависи судбина Србије, борите се за сваки пројекат као да баш од тог пројекта зависи цео наш успех, разговарајте са грађанима јер радимо за њих и због њих", написала је Брнабић на Иксу (Твитеру).

Председник Републике Српске Милорад Додик такође је честитао Вучевићу избор за председника Владе. 

"Уверен сам да снажна, економски и политички стабилна Србија гарантује сигурну будућност за све грађане", написао је Додик на Иксу (Твитеру).

Честитку на избору за премијера Вучевићу је упутио и председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић.

"Немам сумње да ћете Ви и Влада на чијем сте челу дати свој потпуни допринос даљем економском и друштвеном развоју Републике Србије, као и да ћете радити на изградњи најбољих односа са земљама у региону", истакао је Мандић на Иксу (Твитеру).

Председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас пожелео је Вучевићу и свим члановима Владе пуно успеха у раду и изразио уверење да ће нова Влада наставити политику економског оснаживања, друштвеног напретка и очувања интегритета Србије.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара