РИК доделио мандате посланицима који долазе на упражњена места

Републичка изборна комисија доделила је мандате народним посланицима који ће попунити упражњена места у Скупштини Србије, јер су неки посланици раније поднели оставке.

На седници РИК-а је речено да су примили обавештење Народне скупштине да је на седници која се одржава данас констатовано да је народним посланицима Милану Кркобабићу, Дејану Ристићу, Усами Зукорлићу, Ивици Дачићу, Татјани Мацури, Арно Гујону, Петру Петковићу, Јелени Жарић Ковачевић, Новици Тончеву, Славици Ђукић Дејановић и Златибору Лончару престао мандат народног посланика, јер су поднели оставке.

Уместо Дејана Ристића, Татјане Мацуре, Арноа Гујона, Петра Петковића, Јелене Жарић Ковачевић и Златибора Лончара са изборне листе "Александар Вучић- Србија не сме да стане", у посланичким клупама биће први следећи кандидати са те изборне листе - Игор Д. Јакшић, Дане Станојчић, Татјана Петровић Стојковић, Младен Грујић, Никола Бокан и Бранко Вујковић.

Мандат је додељен и Илу Михајловском, са изборне листе "Александар Вучић- Србија не сме да стане", из ПУПС-а, који ће у скупштинском раду учествовати уместо Милана Кркобабића.

Уместо Ивице Дачића, Новице Тончева, Славице Ђукић Дејановић, са изборне листе Ивица Дачић-премијер Србије у посланичким клупама ће седети Игор Брауновић, Наташа Богуновић и Ђорђе Милићевић.

Посланичко место упражњено услед престанка мандата Усами Зукорлићу биће додељено Рејхану Куртовићу.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије