Читај ми!

Лутовац: Постигли смо начелни политички договор – у петак са јавним сервисима

Председник ДС Зоран Лутовац рекао је, после консултација око унапређења изборног процеса, да су посланици власти и опозиције постигли начелни политички договор који се тиче бирачког списка.

Састанак у Скупштини Србије трајао је три сата, и према речима председника ДС, у начелу је договорено да захтев да они који су променили пребивалиште последњих 12 месеци неће моћи да гласају на новој адреси како би се вратило поверење у бирачки списак и изборни процес.

Према његовим речима, на дневном реду састанка су били и медији, као и радна група за промену закона којима би се унапредио изборни процес, те комисија за бирачки списак.

"Већ смо заказали састанак за петак са представницима јавног сервиса РТС-а и после тога ће бити објављени приоритети и разговори са телевизијама које имају националну покривеност. СНС је инсистирала да имамо разговоре и са телевизијама Јунајтед медије, а ми смо рекли да и они који су на каблу могу да буду саговорници", навео је Лутовац.

Лутовац је додао да је приоритет да се разговара са јавним сервисима, па са телевизијама које имају националну покривеност, а тек онда са кабловским телевизијама.

"Речено је такође да ће до четвртка бити формирана Радна група за доношење закона за унапређење изборног процеса и оно што смо захтевали, оно на чему радимо јесте управо та комисија која је важна за сам бирачки списак. Охрабрујуће је то што је најзад учињено и што смо прешли на конкретни ниво, а то је овај договор да ће бити изузети са бирачког списка они који су у последњих 8 и 12 месеци променили пребивалиште", рекао је Лутовац.

Састанку коме је председавала председница парламента Ана Брнабић присуствовали су посланици владајуће коалиције Александар Марковић (СНС), Ивица Дачић (СПС), Бранимир Јовановић (СДПС), Стефан Кркобабић (ПУПС) и други, као и посланици опозиције Биљана Ђорђевић (Зелено-леви фронт), Данијела Несторовић (Еколошки устанак), Мирослав Алексић (Народни покрет Србије), Бранко Павловић (Ми-глас из народа) као и представници Црте и ЦеСИД-а.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара