Читај ми!

Градски одбор Заједно одлучио да колективно иступи из странке

Градски одбор странке Заједно одлучио је да колективно иступи из странке, јер руководство, истичу у саопштењу, није прихватило вољу већине чланова ГО да тај орган учествује на изборима за Скупштину града Београда 2. јуна.

Градски одбор, који окупља локалне одборе, чланове и активисте странке Заједно са територије свих београдских општина започеће моментално припреме за излазак на изборе у сарадњи са партнерима из коалиције “Србија против насиља“ који су најавили излазак на изборе 2. јуна, поштујући вољу већине чланова коалиције, наводи се у саопштењу.

"У контакту смо са странкама које су најавиле излазак на изборе. У данима који долазе разговараћемо о свим аспектима борбе, чишћењу бирачког списка, контроли, као и кандидату који може да се супротстави Вучићу и Шапићу у Београду. Верујем у победу, јер верујем у борбу. Промене крећу из Београда", рекао је после састанка председник Градског одбора странке Заједно, Ђорђе Микетић.

Микетић је истакао да "бојкот и пасивизација" нису решење.

"Као и до сада, морамо се борити на два колосека. На терену, када год се узурпира јавни интерес, али и кроз институције и унапређење изборних услова, одакле једино могу да се мењају Београд и Србија", поручује Микетић.

Иначе, странка Заједно је касно синоћ донела одлуку о престанку рада Иницијативног одбора за град Београд. Ђорђе Микетећ, који се налазио на челу Иницијативног одбора, искључен је из странке.

петак, 24. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије