Читај ми!

ГИК: Проглашена листа Руске странке; одлучено да листићи буду плаве боје

Градска изборна комисија прогласила је изборну листа број 2. Руска странка – Срби и Руси браћа заувек! коју је поднела Руска странка за изборе за одборнике Скупштине града Београда, расписане за 2. јун. Како се наводи у саопштењу ГИК-а, донето је решење да та листа има положај изборне листе националне мањине.

Руска странка јуче је предала листу за предстојеће београдске изборе, која ће, како су навели, при проглашењу листе бити под редним бројем 2.

Градска изборна комисија донела је и Одлуку о утврђивању изгледа и боје гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије за гласање на изборима за одборнике Скупштине града Београда.

Гласачки листићи ће се штампати на папиру плаве боје, док ће се контролни лист штампати на папиру сиве боје. Текст гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије штампаће се на српском језику, ћириличним писмом.

Како се наводи, усвојено је и решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред проглашене изборне листе број 2. Донета је Одлука о измени Одлуке о одређивању бирачких места на територији Београда, на седам бирачких места. Донета је и Одлука о утврђивању распореда места за предлагање чланова и заменика чланова бирачких одбора у сталном саставу за спровођење избора за одборнике Скупштине града Београда.

Реч је о такозваном нумеричком приказу распореда чланова бирачких одбора на свих 1.265 бирачких места у граду, који је сачинио Републички завод за статистику на основу састава одборничких група у Скупштини града. У обухват је ушло осам одборничких група.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво