Читај ми!

Дачић: Влада мора бити формирана пре одржавања београдских избора

В. д. председника Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић каже да Влада Србије мора бити формирана пре одржавања избора у Београду, будући да је рок за формирање Владе почетак маја, односно 90 дана од дана конституисања Народне скупштине.

Ивица Дачић је за Танјуг рекао да су за Србију нека питања попут чланства тзв. Косова у Савету Европе тренутно приоритетнија, али да, упркос томе, постоје рокови за избор нове владе.

"Тај рок мора да буде испоштован, ако не буде испоштован, онда се иде на нове парламентарне изборе, а ви знате да ја нисам присталица тога", додао је Дачић.

Када је реч о најављеном бојкоту београдских избора од стране представника опозиције, Дачић је рекао да не зна да ли ће се то заиста десити.

"Дуго је било разних таквих експеримената и они се углавном никада нису успешно завршавали по оне који су у томе учествовали. Више сам за то да се добро размисли о свему томе и да сви учествују на изборима, како не би стварали неке нове потенцијално спорне ситуације које неће дозволити да у наредне четири године имате један нормалан политички рад", истакао је Дачић.

Додао је да се максимално залаже за то да у Србији буду само редовни избори и да се установи таква пракса, јер је то, према његовим речима, демократска традиција.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије