Читај ми!

Макрон: Не сумњајте у намеру Европе да вас прими под своје окриље; Вучић: Хвала француском председнику што је увек хтео да нас саслуша

Председник Француске Емануел Макрон приредио је свечани дочек за председника Србије Александра Вучића у Јелисејској палати. Пре састанка двојица председника обратила су се медијима. Макрон је поручио да је Србији место у Европи, али и истакао да "питање Косова јесте обећање и залог за будућност региона". Вучић је захвалио француском председнику што је увек хтео да саслуша српску страну, али је и реаговао на изјаву Макрона да су обе стране нешто учиниле, мислећи на Београд и Приштину, указавши на све што Приштина није испунила, а на шта се обавезала.

Председник Србије Александар Вучић борави у посети Француској, а пре сусрета са Макроном састао се са председником Сената Жераром Ларшеом.

Претходно је присуствовао потписивању Меморандума о стратешкој сарадњи с Француском електропривредом, а разговарао је и са члановима Српског нуклеарног друштва у Паризу.

Председник Вучић је јутрос стигао у Палату инвалида у Паризу, где су га дочекали војни гувернер Париза генерал Кристоф Абад и Франк Ростер, делегирани министар за спољну трговину, привлачење инвестиција, франкофонију и Французе у иностранству при Министарству за Европу и спољне послове Француске.

За председника Вучића испред Палате инвалида приређена је церемонија свечаног дочека са војним почастима, а потом су интониране химне Србије и Француске.

Након тога Вучић је положио венац на спомен-плочу "Верност за верност", која је посвећена српским војницима.

Вучић је, иначе, синоћ стигао у Париз. Ово је двадесети сусрет двојице председника до сада, а председник Србије каже можда и најважнији у последње три деценије за нашу земљу.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара